Бюджет, будь ласка!

17.12.2009

Президент вимагає від уряду негайно внести проект бюджету на наступний рік. Віктор Ющенко переконаний, що відсутність ухваленого бюджету несе низку надзвичайно серйозних загроз, повідомила на вчорашній прес–конференції прес–секретар Ющенка Ірина Ванникова.

«Низку соціальних виплат, не кажучи вже про доплати й анонсовані підвищення доходів, не буде виплачено», — переказала речник Президента. По–друге, місцева влада не зможе коректно сформувати бюджети відповідних територій. «Зрештою, залишається незрозумілим механізм фінансування виборів Президента України», — стурбовані на Банковій. У секретаріаті Президента побоюються, що Тимошенко має на меті зайнятися ручним розподілом бюджетних коштів.

Натомість Прем’єр Юлія Тимошенко вважає, що бюджет на наступний рік можна ухвалити і після президентських виборів. «Сьогодні конкуренція між кандидатами в президенти просто не дозволяє сконцентрувати необхідну кількість голосів у парламенті й прийняти бюджет», — пояснила вона вчора на зустрічі з залізничниками.