Муза кличе в тюрму

17.12.2009
Муза кличе в тюрму

Мел Гібсон і чорний кіт.

Днями стало відомо, що славетний Мел Гібсон взявся за зйомки ще однієї, після «Стратей Христових» (2004 р.) та «Апокаліпсиса» (2006 р.), художньої стрічки — «Як я провів свою літню відпу­стку». Відповідь на запитання, поставлене в назві фільму, моторошна — відпустку головний герой провів за ґратами. Він навчиться виживати і не падати духом за підтримки дев’ятирічного хлопчика. А вся дія відбуватиметься в одній з найстрашніших в’язниць Північної Америки — у тюрмі «Ігнасіо Альєнде», що в мексиканському місті Веракрус. Адміністрація цього «виправного закладу» пообіцяла, що, коли в січні Гібсон прибуде зі знімальною групою вживатися «в натуру», частину в’язниці вивільнять від її «постояльців». Чи то амністія гряде, чи то їх переведуть в інші тюрми...

Із заґратованим «Ігнасіо Альєнде» пов’язана й якась Гібсонова таємниця. Так, за даними «Ассошіейтед пресс», режисер відвідував цю в’язницю в 2008 році. В якій ролі й з якою метою — не з’ясовано.

Вочевидь, Мел Гбсон встигне відзначити і свої іменини (3 січня йому виповниться 54 роки), і зустріти Різдвяні свята з новою родиною, а вже потім полетить до Веракруса. Як відомо, на початку листопада в нього та його російської подруги Оксани Григор’євої народилася донька. Це вже восьма дитина у Гібсона, відомого католика–традиціоналіста. Мел сам походить із багатодітної ірландської родини, яка оселилася в Австралії, — його батьки змогли виховати аж 11 дітей! А тих, хто не любить розмножуватися «так, як треба», Мел Гібсон відверто зневажає. Кілька років тому він уславився зневажливими висловлюваннями проти гомосексуалістів, а коли актора попросили вибачитися, він презирливо кинув: «Я перед ними вибачуся тільки тоді, коли замерзне пекло».