Тимошенко «крутить» банки

15.12.2009

Юлія Тимошенко звинуватила народного депутата Ігоря Шкірю в неповерненні кредиту й завданні збитків державі. «Виведено через надання кредиту, який був наданий без гарантій, — 25 мільйонів гривень. На одну людину видано без гарантій, і ця людина просто не повертає кредиту, не обслуговує його, нічого. Це є, за рішенням суду, депутат Партії регіонів Шкіря Ігор Миколайович зі своєю родиною», — розповіла на зустрічі з вкладниками «Укрпромбанку» Юлія Тимошенко.

Прем’єрка повідомила, що ці факти було виявлено завдяки націоналізації «Укрпромбанку». За фактами необслуговування кредитів, отриманих у націоналізованих банках, тимчасові адміністрації цих банків у судовому порядку спробують примусити кредитоотримувачів виконати свої зобов’язання щодо повернення фінансових ресурсів. «Таких ухвал суду у нас уже сьогодні стос, але ми нічого зробити не можемо, тому що прокуратура сьогодні — це Партія регіонів повністю — від «А» до «Я», — цитує Тимошенко агенція УНІАН.

Нагадаємо, «Укрпромбанк» «упав» під тиском економічної кризи. У січні цього року в банку було введено тимчасову адміністрацію НБУ.

Прем’єр також обіцяла до кінця року вирішити питання вкладників банку «Надра». «Банк «Надра» вже до кінця року плануємо забрати в «Родовід банк», — обіцяла Тимошенко.

Юлія Тимошенко також підписала угоду про співпрацю та партнерство із Всеукраїнською спілкою ошуканих вкладників та акціонерів. Зокрема, вона зобов’язалася взяти представників спілки у свої списки у разі підтримки на президентських виборах. У документі зазначається, що спілка зобов’язана роз’яснювати вкладникам доцільність зберігання коштів на депозитних рахунках українських банків як передумови зміцнення банківської системи і української гривні, а також вести агітацію за Тимошенко.