Книжки по вертикалі і горизонталі

12.12.2009
Книжки по вертикалі і горизонталі

Директор виставкової компанії «Медвін» Едвін Задорожний. (Фото Костянтина Родика.)

Наступного тижня експерти ХІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року» зберуться на свою сесію, де й визначать найбільші культурологічно–книжкові події цього сезону. Нині це відбуватиметься під час роботи ярмарку «Книжковий світ/Медвін–2» упродовж трьох днів від 18 до 20 грудня.

Як знати, добре зорганізований книжковий ярмарок — це територія спілкування: видавців із покупцями, читачів з авторами, журналістів з усіма разом. «Книжка року» на «Медвіні» — це додатковий майданчик спілкування. По–перше, всі охочі зможуть потрапити за експертні лаштунки і пересвідчитися у повній прозорості системи оцінювання. По–друге, журналісти матимуть щасливу нагоду побачити купу відомих людей, за якими часом випадає полювати довго й безрезультатно — разом і в одному місці. Вам потрібні модні письменники? Серед експертів «КР» їх чимало: Ірен Роздобудько, Василь Шкляр, Андрій Кокотюха... А можливо, вас цікавлять топ–казкарі (адже ярмарок відбувається на Миколая)? Будь ласка: Галина Малик, Леся Воронина, Олександр Гаврош. Чи ви потребуєте інтерв’ю з академіками? Приходьте — і зустрінетеся з Миколою Жулинським або Тамарою Гундоровою. Не прогадають і репортери з екстремальними запитами: схочете побачити держслужбовців серед книжок — і зустрінетеся із заступником міністра освіти Максимом Стріхою або заступником міністра культури Миколою Яковиною.

Майстер–класом стане і експертна сесія «Книжки року» для студентів Національного педагогічного університету: майбутні журналісти вчитимуться брати книжкове інтерв’ю у зірок, майбутні книгознавці опановуватимуть таємниці коректного оцінювання книжок, майбутні соціологи досліджуватимуть читацькі смаки.

Галина РОДІНА