За зомбі відповіси

12.12.2009
За зомбі відповіси

Віталій Кличко під час відкритого тренування напередодні бою. (Фото Рейтер.)

Сьогодні у швейцарському Берні відбудеться поєдинок, у якому Віталій Кличко проведе черговий захист свого чемпіонського титулу за версією WBC. Ще зовсім недавно, наприкінці вересня, наш «суперваг» змагався проти Крістобаля Арреоли, але після цього паузу на відпочинок українець вирішив не брати. Новим опонентом Віталія та претендентом на його титул став 30–річний американець Кевін Джонсон.

Цей бій спочатку всі вважали проміжним етапом перед об’єднавчою зустріччю з володарем титулу чемпіона за версією WBA. На той час ним був росіянин Микола Валуєв, який буцімто теж був не проти зійтися з нашим бійцем, але листопадова поразка від Девіда Хея зробила Миколу нецікавим для українця.

Стосовно Хея, то зустрітися із новоспеченим чемпіоном Кличко–старший мріє уже наступного року. Із язикатим британцем мали нагоду позмагатися обоє братів, але ці бої двічі зривались. Кажуть, що останнього разу Микола Валуєв просто «перекупив» нинішнього володаря титулу WBA, запропонувавши більшу частку коштів від поєдинку, ніж команда Кличка. Тепер же Хей перейшов на новий рівень у боксерському світі, і гонорари його зростуть ще більше.

Але щоб почати домовлятися про об’єднавчу зустріч, Кличкові принаймні потрібно сьогодні здолати Джонсона, який поводиться не менш зухвало, ніж свого часу Хей. П’ятий номер у рейтингу WBC уже встиг обізвати нашого чемпіона «великим і потворним зомбі» та звинуватити у нечесності на рингу. «Я обов’язково попрошу перевірити його рукавички в роздягальні перед боєм», — традиційна поведінка для більшості темношкірих боксерів перед поєдинками, якою вони намагаються вивести опонентів із себе.

Кличко, у свою чергу, не надто переймається словами претендента, обіцяючи того легко здолати. «Це буде класичний нокаут», — навіть такої короткої відповіді досить для того, аби зрозуміти настрій нашого чемпіона.

До речі, однією з причин вибору Джонсона як претендента фахівці називають його антропометричну та тактичну схожість на рингу з Хеєм. Така собі розвідка боєм із потенційно слабшим опонентом. А далі — працювати над здійсненням мрії зібрати в сім’ї Кличків усі чотири найпрестижніші чемпіонські пояси боксерського світу.