Загнуздати «Барсу»

09.12.2009
Загнуздати «Барсу»

У Києві Ліонелю Мессі (ліворуч) буде набагато важче, ніж у суботу в Ла–Коруньї. (Фото Рейтер.)

Сьогодні ввечері поєдинком проти «Барселони» київське «Динамо» вирішуватиме свою подальшу долю в нинішньому єврокубковому сезоні. Аби продовжити боротьбу в Лізі чемпіонів, незалежно від підсумку матчу в Італії між «Інтером» і «Рубіном», динамівцям потрібно перемогти найсильнішу команду Європи з рахунком 2:0 або з більшою різницею. Нічия в Мілані дещо полегшить завдання «біло–синім» — достатньо вигравати з будь–яким рахунком. За умови нічиєї в Києві та програшу казанців українці в лютому зіграють в 1/16 Ліги Європи. Поразка залишить наш клуб поза євротурнірами.

 

Свій серед чужих

Наставник «Барселони» Хосеп Гвардіола взяв до України 20 виконавців. Серед них і трійка претендентів на звання найкращого футболіста світу за версією ФІФА: Андрес Іньєста, Хаві та найкращий гравець Старого світу цього року Ліонель Мессі. Єдиним, на кого тренер каталонців не розраховує, є українець Дмитро Чигринський, заграний у нинішній Лізі чемпіонів за «Шахтар».

Як і «Динамо», «гранатові–сині» у вихідні добилися нелегкої перемоги на виїзді — над колись грізним «Депортиво». Попри це гості з Іспанії обачливо заявляють, що в столиці України їм доведеться значно важче. Аргументують це налаштованістю господарів, які не втратили шансів на продовження походу в Лізі чемпіонів, та незвичними погодними умовами.

Щоправда, з погодою гостям пощастило: ще кілька років тому о цій порі вони б потрапили у справжнісіньку східноєвропейську зиму, тепер же відчують лише пізню осінню прохолоду. Та й газон київський клуб обіцяв підготувати на всі сто відсотків. «Поле буде в ідеальному стані, до того ж ми його накрили агроплівкою», — говорить заступник директора стадіону «Динамо» Анатолій Калоша. Виявляється, навіть о цій грудневій порі ще не вмикали обігрів газону, а температура плюс 5,5 градуса цілком прийнятна для відмінного стану трави.

«В Одесі ми думали про середу. Перемога дозволила нам спокійно до неї готуватися», — так гравець нашого чемпіона Андрій Ярмоленко оцінює позитивний вплив суботньої гри української прем’єр–ліги на нинішній матч. Не менш приємним для нього є й те, що в команді немає відчутних кадрових втрат.

Квиточок для балансу

Квитки на вирішальний матч ціною від 100 до 500 гривень надійшли у продаж ще 27 листопада. Нагадаємо, що на поєдинок з «Інтером» найдешевша перепустка на стадіон коштувала 200 гривень, що викликало незадоволення вболівальників.

Обслуговуватиме поєдинок бригада арбітрів з Англії на чолі з Говардом Уеббом. Британець уже не раз стикався з нашими командами, і його важко назвати фартовим для українців. Судив він як матчі національної та молодіжної збірних, так і двобої за участю «Дніпра» та «Шахтаря». Зокрема, коли донеччани на своєму полі драматично поступилися на останніх хвилинах саме «Барсі». Єдину звитягу «синьо–жовтих» Уебб фіксував лише в серії пенальті, тому саме час покращити баланс перемог і поразок.