Прикордонні «спецрозборки»

Прикордонні «спецрозборки»

Про цей надзвичайний випадок, що стався на території прикордонної застави, що у селі Задеріївка Чернігівської області, ще на початку цього року лаконічно повідомили окремі ЗМІ. 24 січня 2009 року працівники військової контррозвідки та СБУ увірвалися на режимний об’єкт «зелених кашкетів» і затримали командира застави, майора Руслана Максимчука. Причина — командир нібито отримав хабар у півтори тисячі гривень від свого підлеглого. Оскільки бійці спецслужби, порушуючи власні відомчі інструкції, були у штатському, залишається лише дивуватися, як їх тільки не перестріляли здивовані прикордонники. Адже, на перший погляд, на заставу напали невідомі, а тут є зброя, техніка, секретна документація... «Зелені кашкети» мали повне право відкрити вогонь. Втім, кровопролиття не допустив саме командир — майор Максимчук не дав команди стріляти, лише оголосив тривогу. Наразі преса забула про це НП, натомість командир застави перебуває під вартою, а його справу розглядає Київський місцевий військовий суд. Про цю резонансну справу вже знають у Європейському суді й чекають на матеріали, які має передати депутат ВР кількох скликань Степан Хмара.

Хочеш чорний пістолет?

Хочеш чорний пістолет?

Втративши роботу на заводі, 55–річний токар із Миколаєва відкрив особистий «бізнес»: у своїй майстерні чоловік налагодив виготовлення «самопальних» пістолетів. Зброяр–початківець до того не мав особливого досвіду в цьому ремеслі, тому взяв за зразок звичайну ракетницю. Уважно розглянувши її модель, колишній токар швидко «наштампував» першу партію однозарядних пістолетів, пристосованих під стрільбу мисливськими патронами 12, 16 і 20 калібру. При пострілі з близької відстані ефективність такої зброї виявилася анітрохи не гіршою від заводської.

Нашили масок...

Нашили масок...

Україна так строчила марлеві пов’язки, що перевиконала план. А деякі політичні сили просто із себе виходили, аби ж кожному виборцю ту маску всучити, разом з агіткою. Як виявилося, марлеві пов’язки робили і грабіжники. Тож «вірус» пограбувань у марлевих пов’язках зачепив і Черкаси: в одному з міських відділень «Приватбанку», що на вулиці 30–річчя Перемоги.

«Надзвичайний» шахрай

«Надзвичайний» шахрай

Цікавого 30–річного шахрая затримали працівники Держслужби боротьби з економічною злочинністю Сумщини. Чоловік працював у технічній службі обласного Главку МНС, але був не проти підзаробити на хабарах. Оскільки за місцем роботи «надзвичайнику»–технарю їх не пропонували, він знайшов інший спосіб: підшуковував грошовитих підприємців і обіцяв посприяти, мовляв, має потрібні зв’язки.

Всі статті рубрики