Іменні клавіші «Імперіалу»

Іменні клавіші «Імперіалу»

Розкішний красень із персональним іменем «Імперіал» до Харківської філармонії «прибув» на сезон 2008—2009 із перспективою залишитися в її стінах назавжди. Правда за умови, що місто знайде до кінця сезону гроші для його викупу. Оскільки йшлося про понад 90 тисяч євро, у Харкові оголосили акцію «Кращому місту — кращий рояль». Для зручності «Імперіал» умовно розділили на 97 клавіш, запропонувавши меценатам «розкупити» їх вроздріб по тисячі євро за кожну. Проте деталі елітного музичного інструмента виявилися неходовим товаром і до літа цього року (останній термін оплати) у філармонії нарахували лише дев’яту частину потрібної суми.

Вишиванка й шаровари — українцю не до пари?

Вишиванка й шаровари — українцю не до пари?

Вишивана сорочка — дуже важливий елемент одягу в українця. Тут, здається, ніхто не заперечуватиме. І сьогодні в українських містах та селах часто можна стрінути людину у вишиванці, навіть у будень, не кажучи вже про свята. На Хрещатику в дні, коли Олег Скрипка проводить свою «Країну мрій», від вишиванок аж в очах мерехтить. Чоловіки, жінки, хлопчаки і дівчатка, всі гордо носять кожне свою сорочину, крадькома окидаючи оком інших: ану ж бо, а в нього яка? Ні, моя таки краща, пишніша, багатша. Хоча онде теж непогана.

Ірена Карпа: Я «зав’язала» з широким використанням автобіографії

Ірена Карпа: Я «зав’язала» з широким використанням автобіографії

Дотягнутися з диктофоном до Карпи було важко — фактично одразу після одруження дівчина засіла в горах Непалу. Але нам допоміг інтернет: швидкий і надійний вид спілкування дозволив потеревенити про те і се, як нам здалося, доволі відверто. Додому вона повернеться на початку грудня, щоб 8–го числа — саме на свій день народження — виступити із гуртом QARPA у клубі «44». Нагадаю, що у свої фактично 29 років Ірена вже написала кілька книжок, стала солісткою музичного гурту, попрацювала на кількох телеканалах і двічі вийшла заміж. Отож засіли ми за комп’ютер...

Всі статті рубрики