НОВИНИ ПЛЮС

24.11.2009

 

 

 

Сектор газу

Сьогодні під час переговорів у Москві керівництво НАК «Нафтогаз України» і російського ВАТ «Газпром» планують підписати документи, що підтверджують відмову російської сторони застосовувати штрафні санкції за недобір Україною газу в 2009 році.

Як передає УНІАН, про це вчора повідомив глава «Нафтогазу» Олег Дубина. Учора ж Прем’єр Юлія Тимошенко провела селекторну нараду із головами облдержадміністрацій і мерами міст із питань розрахунків за спожитий газ.

Партактив

Львівська організація Народного руху України на чолі з нардепом Ярославом Кендзьором 21 листопада ухвалила рішення про перехід до складу громадського руху «За Україну!» на знак протесту проти політики центрального керівництва НРУ, яке підтримує Юлію Тимошенко.

Вітренко порвала Конституцію

Лідерка Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко публічно порвала Конституцію України. Вона це зробила після того, як колегія суддів Вищого адмінсуду відмовила їй у задоволенні скарги на рішення ЦВК про відмову реєструвати Вітренко кандидатом у президенти без грошової застави.

Європейська інспекція

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи на чолі з Матяшем Еорші (Угорщина) сьогодні прибуде до Києва з триденним візитом для оцінки стану підготовки до виборів та проведення виборчої кампанії. Делегація зустрінеться з кандидатами, зокрема Віктором Януковичем, Віктором Ющенком, Юлією Тимошенко. Відбудуться також зустрічі із головою Конституційного Cуду, представниками ЦВК, неурядових організацій та ЗМІ.