Литвину потрібна відпустка

24.11.2009

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав розпорядження про свою відпустку. У документі йдеться про те, що всі акти парламенту надалі підписуватиме спікер. Водночас, ведення засідань доручено Олександру Лавриновичу та Миколі Томенку. «Але якщо Верховна Рада розглядатиме питання такі, як, наприклад, відповідальність уряду або інші, то я прийду і буду брати участь і головувати на цьому засіданні, щоб не давати підстав для заяв про ухилення від відповідальності», — цитує Литвина «Інтерфакс–Україна».

Що цікаво: незважаючи на похід у відпустку, заходи за участю Литвина висвітлювались на офіційному сайті Верховної Ради. Зокрема, вчорашні зустрічі з освітянами та медиками в Києві. Хіба це не використання владної посади для агітації? Адже Литвин ішов у відпустку якраз для того, щоб опоненти не звинуватили його в зловживанні трибуною.

Утім Володимир Михайлович вийшов із проблеми досить оригінально. Він перебуватиме у відпустці якраз на час пленарних засідань — із вівторка по п’ятницю пленарного тижня. При цьому голова Народної партії запевняє, що в цей час він теж працює у стінах Верховної Ради.

«УМ» стало відомо зі штабу Литвина, що справжня причина відпустки — намір Володимира Михайловича «умити руки» від роботи парламенту. Адже неефективна або конфліктна робота ВР б’є по його рейтингу.