На хвилях емоцій

24.11.2009
На хвилях емоцій

Росіянин Роман Малов (праворуч) закинув у цьому сезоні за «Сокіл» уже десять шайб. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Хокей історично називають найшвидшою у світі грою, тож хокеїстам не звикати до калейдоскопічної зміни подій — як на майданчику, так і в житті. Минулого тижня Україну струсонула звістка, що головний тренер нашої збірної Михайло Захаров, крім мінської «Юності», очолив ще й національну команду Білорусі. Утім, як повідомив президент ФХУ Анатолій Брезвін, Захаров пообіцяв у повному обсязі виконати зобов’язання перед «синьо–жовтими», хоча є великі сумніви, що це йому вдасться.

Тим часом стало відомо, що етап європейського Кубка виклику, який Київ традиційно приймає в середині грудня, не відбудеться. Великою мірою на це вплинула відмова французів їхати до нашої столиці. Замість «челенджа» збірна України 18 і 19 грудня проведе в Палаці спорту два товариські матчі з поляками. Поєдинки з командою свого рівня господарям здалися доцільнішими, тому вони не зіграють із московськими «Крильями совєтов», як було заплановано спочатку. А в рамках підготовки до квітневого чемпіонату світу українці ще в лютому поїдуть на турнір до Італії, де поміряються силами з місцевою збірною, а також Австрією й Францією.

Приємною новиною для гравців «Сокола» стало поновлення виплат боргів по зарплатні. Наставників же команди порадувало повернення до складу після травм воротаря Симчука, захисників Побєдоносцева й Ісаєнка та форварда Сальникова.

На жаль, не обійшлося без сумної звістки — на 56–му році життя помер харківський тренер Едуард Цируль, батько нападника збірної України Дмитра Цируля. Перед суботнім матчем білоруської екстраліги в Броварах між «Соколом» і «Шинником» хокеїсти вшанували пам’ять Цируля–старшого й недавно загиблого боксера Андрія Федчука, котрий був другом захисника киян Сергія Климентьєва.

Гості з Бобруйська чинили опір лише в першому періоді, пропустивши всього одну шайбу. Як сказав згодом керманич «Шинника» Юрій Файков, його хлопці забули, що гра триває 60 хвилин. У другій третині дуелі, яку підопічні Олександра Сеуканда виграли з рахунком 6:2, хет–трик на свій рахунок записав Сергій Варламов, а російський легіонер Роман Малов відзначився дублем. Утім навіть за розгромного рахунку наставник «біло–синіх» не дав пограти молодим, не бажаючи доводити двобій до «валідольного» фіналу.

Після несподіваної поразки «Шахтаря» в Бресті «Сокіл» одноосібно посів другу позицію.

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Шинник» — 9:3 (Олецький, Литвиненко, Варламов — 3, Малов — 2, Німенко, Дяченко), «Гомель» — «Металург» — 2:3 Б, «Хімволокно» — «Вітебськ» — 2:1, «Юність» — «Хімік–СКА» — 7:2, «Німан» — «Керамін» — 1:5, «Брест» — «Шахтар» — 4:2, «Металургс» — «Динамо–Юніорс» — 3:5.

Лідери: «Юність» — 64 (27), «Сокіл» — 61 (27), «Шахтар» — 58 (26), «Гомель» — 54 (26), «Хімволокно» — 48 (25).

* * *

Чемпіонат України. Дивізіон А. 4–й тур. «Сокіл» — «Донбас» — 6:3, «Білий барс» — «Беркут» — 4:7, «СДЮСШОР–Ворони» — «Харків» — 0:7.

Турнірне становище: «Сокіл» — 12, «Беркут», «Харків» — 9, «Донбас», «Білий барс» — 3, «СДЮСШОР–Ворони» — 0.

* * *

НХЛ. «Торонто» — «Вашингтон» — 2:1 Б (Понікаровський «Т» — 20.16, 1 кидок, «0»), «Атланта» — «Піттсбург» — 2:3 (Федотенко «П» — 15.33, 1 кидок, «+1»).

Учора ввечері в Броварах українці зустрічалися з десятою командою першості — «Металургом».