Перемоги присвятили Федчуку

24.11.2009
Перемоги присвятили Федчуку

Сьогодні поминальною службою Божою в рідній Коломиї, де народився і похований Андрій Федчук, земляки та знані прикарпатські спортсмени вшанують його пам’ять. Нагадаємо, 15 листопада близько восьмої години вечора автомобіль «Лексус», за кермом якого перебував колишній боксер, у селі Стопчатів з’їхав у кювет і перекинувся. Від отриманих травм 29–річний Федчук помер на місці, що засвідчили лікарі швидкої допомоги Косівської районної лікарні.

«Пам’ять про відомого спортсмена, котрий прославив наше Прикарпаття й Україну на цілий світ, буде вшановано на найвищому рівні, — запевнив «УМ» заступник начальника управління спорту Івано–Франківської облдержадміністрації Тарас Вінтоняк. — 28–29 квітня наступного року в обласному центрі відбудеться меморіальний турнір із боксу на Кубок Андрія Федчука. Він стане традиційним і з часом — міжнародним».

До речі, щойно з берегів Волги, де відбувалися міжнародні змагання на призи Академії боксу Нижнього Новгорода за участю команд Росії, України, Німеччини та Ірландії, повернулися прикарпатські боксери. Троє з них — Ярослав Данилишин, Роман Романенко та Василь Шевчук — піднялися на найвищі сходинки п’єдесталу пошани у своїх вагових категоріях. Перемоги, здобуті в поєдинках з авторитетними суперниками, хлопці присвятили пам’яті свого славного земляка Андрія Федчука.

 

ДОВІДКА «УМ»

Андрій Федчук — заслужений майстер спорту України, бронзовий призер літніх Олімпійських ігор 2000 р., бронзовий призер чемпіонату Європи 2004 р., бронзовий призер юніорського чемпіонату світу 1998 р. Нагороджений орденом «За мужність».