ЗІРКОВА КУХНЯ

ЗІРКОВА КУХНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

— Для мене найважливіше у приготуванні їжі — час. Коли його трохи більше — готую якусь першу страву і паралельно наварюю овочі, щоб було з чого най­ближчим часом зробити гарнір чи салати. Із супів найбільше смакує гороховий та перетертий грибний. Свій перший борщ зварила у Львові на загальній кухні у дитячій каструльці у 7 років. Найсмачніше цю традиційну українську страву, щедро засмажену, у нашій сім’ї готує чоловік — із телятиною чи свининою.

КУЛІНАРНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ

КУЛІНАРНА ЕНЦИКЛОПЕДІЯ

Біля поличок з упаковками рису в супермаркеті можна розгубитися: тут і довгозернистий, і круглий, і червоний, і коричневий, а ще дикий і пропарений, басматі й жасмин. Яка між ними різниця та для приготування яких страв кожен різновид?

Рис — усьому голова,

Рис — усьому голова,

У багатьох азійських країнах перед початком трапези не кажуть традиційне «Смачного». Як побажання приємного столування там звучить: «Пригощайтеся рисом». Як у нас хліб — усьому голова, так на Сході — рис. У східних країнах піала з рисом — не соленим і нічим не приправленим — подається окремо як символ чистоти та благополуччя. Захід рис обожнює по–своєму. Наприклад, за останню сотню років візиткою Італії стало різотто, Іспанії — паелья, основою яких є рисові зерна. Сьогодні ми спробуємо поповнити рецептурний записник стравами з корисного злаку.

Всі статті рубрики