НОВИНИ ПЛЮС

11.11.2009

БЮТ полює на Лавриновича

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про відкликання Олександра Лавриновича з посади першого віце–спікера. Авторами документу є БЮТівці Сергій Подгорний, Олександр Абдуллін, Гарегін Арутюнов та Олег Бабаєв. Вони вважають, що Лавринович порушив регламент, поставивши на голосування проект бюджетних змін про підвищення соцстандартів: відповідний проект нібито не розглядався Бюджетним комітетом, а поправки вносилися «з голосу». У БЮТ хочуть скасувати й самі зміни. Відповідну постанову зареєстрував Олег Ляшко.

Депутати теж хворіють

Один із народних депутатів Верховної Ради захворів на «свинячий грип», перебуваючи у Грузії на засіданні парламентської асамблеї ГУАМ. Про це повідомили грузинські ЗМІ.

Голова делегації ВР на асамблеї Анатолій Матвієнко уточнив у коментарі «Обкому», що йдеться не про грип, а депутат — Артем Синиця із Партії регіонів. «Він учора був на засіданні, ніяких особливих ознак хвороби не було. Після завершення заходів асамблеї він сказав мені, що у нього начебто температура... Була «швидка», він їздив у лікарню на відповідні процедури й аналізи. Встановлена ангіна», — розповів Матвієнко.

Бюджет–2010

Уряд ухвалив постанову про заходи щодо забезпечення виконання держбюджету та місцевих бюджетів у 2010 році. Згідно з документом, доходи зведеного бюджету визначено на рівні 328,3 млрд. грн., видатки — на рівні 360,9 млрд. . Кабмін доручив Міністерству фінансів забезпечити у січні–лютому фінансування заходів із проведення виборів президента на 969,6 млн. гривень. Державному казначейству дозволено надавати Пенсійному фонду позички на строк до 12 місяців на покриття тимчасових касових розривів, пов’язаних із виплатою пенсій в межах фактичного дефіциту коштів, за рахунок коштів єдиного казначейського рахунка без нарахування відсотків.