«Надто хороша» для фанів

11.11.2009

Рівно за місяць виконком УЄФА ухвалить остаточне рішення щодо українських міст, які прийматимуть матчі футбольного чемпіонату Європи 2012 року. А тому візити високих європейських функціонерів до України останнім часом стали звичним явищем.

Так, минулої суботи в Донецьку побувала делегація експертів УЄФА. Директор Євро–2012 Мартін Каллен, виконавчий директор УЄФА Девід Тейлор та керівник організаційного комітету турніру в Україні Маркіян Лубківський ознайомилися з процесом підготовки міста до проведення чемпіонату. Звісно, їх цікавила не лише спортивна складова підготовки, хоча першим пунктом у рамках візиту було відвідання головної «фішки» — «Донбас–Арени». Гості ознайомилися з інфраструктурою стадіону, оглянули прилеглі території. Також функціонери переймалися питаннями розміщення вболівальників, сервісним обслуговуванням, технічним і організаційним забезпеченням телетрансляцій.

«Перебування на ста­діоні залишило в експертів позитивні враження. Сьогодні в Європі важко знайти аналог донецькій арені. Для її оцінки знайдено нове визначення — «надто добра». Гадаю, це найкраща характеристика рівня самої споруди, її функціональної готовності, — хвалився пан Лубківський. — Така спільна думка і представників УЄФА, і українського оргкомітету. Її , звичайно, не можна сприймати як офіційну — скоріше, вона емоційна. Проте оцінка повністю відповідає дійсності».

«Крім чудового стадіону, необхідна відповідна інфраструктура: аеропорт, громадський транспорт, готелі, — також зазначив керівник оргкомітету турніру в Україні. — Донецьк досяг великого прогресу в цих питаннях».

Під час візиту чиновники також обговорили конкретні заходи, які відбудуться в місті, якщо Донецьк прийматиме Євро–2012.

 

А ТИМ ЧАСОМ…

Учора почався робочий візит в Україну експертів УЄФА з питань стадіонів та безпеки. Делегацію очолює керівник відповідного департаменту УЄФА Марк Тіммер.