Лара Фабіан на межі зриву

06.11.2009
Лара Фабіан на межі зриву

(з сайту lastfm.ru.)

Буквально по годинах команда найкращого кліпмейкера СНД Алана Бадоєва розписала зйомки музичного фільму «Мадемуазель Живаго», в основу якого буде покладено новий альбом відомої франко–бельгійської співачки Лари Фабіан. Режисер задумав створити унікальний проект, де б 11 кліпів на пісні Фабіан пов’язувалися між собою і в результаті мав би вийти повноцінний музичний фільм на кшталт того, що робили «Бітлз» у «Повній історії» чи «Пінк Флойд» у «Стіні». Другого листопада французька шансоньє Лара Фабіан мала прилетіти у Київ, зустрітися з журналістами, а наступного дня уже в костюмі жінки років Другої світової війни красувалася б перед камерами у Львові. Дзвінок менеджера співачки перекреслив усі плани. Лара Фабіан, почувши про карантин в Україні, перенесла зйомки на квітень. «У неї напружений гастрольний графік. Ми не можемо допустити, щоб Лара захворіла», — повідомили представники Фабіан.

Ідея замість звичайного кліпу зняти кіноновели належить російському композитору і продюсеру Ігорю Крутому. Як сказали «УМ» у паблісіті–агентстві Secret Service, яке займалося проектом, Ігор Крутий писав музику до нового альбому Фабіан і продюсував цей фільм. «Через грип він втратив чималі гроші. Але тут немає нічиєї провини. Навесні все відіб’ється, — каже Діна Багаєва, представник агентства. — Оскільки зйомки перенесли на квітень, Алан Бадоєв матиме змогу почати роботу над повнометражним фільмом за бестселером Сергія Мінаєва «The Тьолки. Повість про несправжню любов». Відразу після дзвінка від Фабіан Бадоєв полетів у Москву, і вже сьогодні розбили тарілку на знімальному майданчику «Тьолок». Сценарій «Мадемуазель Живаго» до квітня не втратить своєї актуальності. Все одно у процесі роботи багато що змінювалося б. Зміна пір року на задум Алана не вплине».

Дія «Мадемуазель Живаго» відбуватиметься у кількох вимірах — у XIX столітті, в часи Другої світової війни, в наш час і в далекому майбутньому. В Україні відзнімуть лише першу частину фільму. Упродовж 20 днів Лара перебуватиме в Києві та Львові. Наступні частини зніматимуть у Франції та Єгипті. Алан не погодився працювати «шиворіт на виворіт», тож, починаючи з квітня, проект тільки запустять. Хоча в Єгипті і Франції епідемії грипу немає, знімати там все одно не будуть. Ігор Крутий підійшов до ситуації з розумінням. Для нього Алан Бадоєв — втілення всіх його бажань на майданчику. У роботі з Фабіан іншого режисера він собі й уявити не може. Після успішного спільного відеокліпу Бадоєва і Крутого на пісню «Ти і я» легендарного баритона Дмитра Хворостовського, продюсер хоче працювати лише з командою цього режисера.

Лара Фабіан, перечитавши сценарій, погодилася на головну роль. У неї вже є досвід роботи в кіно. У 2004 році співачка дебютувала у стрічці De–lovely, музичній драмі про життя композитора Коула Портера. Знаючи прискіпливість до кожного кадру Алана Бадоєва, у «Мадемуазель Живаго» їй доведеться добре попотіти і понервувати. У новелах головна героїня Жінка потраплятиме у «гарячі точки», у концертні зали, захоплені терористами, у фашистські концтабори, фантастичні світи злив. Любов і смерть перемішаються. Жінка моментами буде сильною богинею, моментами слабкою, роздратованою, а інколи — на межі зриву.

«Я впевнений, що це буде прекрасна музика, від якої підуть мурашки по шкірі. Я сподіваюся, що моя візуалізація цілком відіб’є і музичну ідею, і образ співачки. Але не цього року», — зазначив перед відльотом у Москву Алан Бадоєв.