«Порушуємо і все!»

«Порушуємо і все!»

Учора вранці співробітники Державтоінспекції міста Севастополя знову зупинили російську автоколону, цього разу — дві вантажівки зі списаними протикорабельними ракетами, які російські військові везли на склад.

«Спелеотерапія» на рівному місці

«Спелеотерапія» на рівному місці

Відтепер кияни і гості столиці мають змогу побувати в соляній печері, навіть не виїжджаючи за межі міста і не спускаючись глибоко під землю. Нещодавно в Голосіївському районі Києва відкрився оригінальний заклад громадського харчування, підлога, стіни і стеля якого вкриті великими необробленими брилами солі, видобутої з глибин відомих своїми цілющими властивостями солотвинських соляних шахт, що на Закарпатті. Доповнюють інтер’єр лампи із солі, а всі меблі в приміщенні вкриті дрібними кристаликами мінералу. Власники кафе переконані, що їм удалося повністю відтворити мікроклімат і атмосферу унікальної підземної здравниці, що особливо корисно для тих, хто страждає на різноманітні захворювання дихальних шляхів. Окрім того, оздоровчий ефект закладу доповнює спеціальне фітоменю, в якому — тільки здорова їжа й трав’яні напої. У кафе заборонено курити, немає тут і алкоголю.

Баю–бай, рибко

Баю–бай, рибко

Коли знижується температура води, життєвий тонус у риб зникає, і вони у великій кількості осідають у глибоких місцях, де немає течії. Такі місця називаються зимувальними ямами. Як розповіли кореспонденту «УМ» у Центрі громадських зв’язків «Київдержрибоохорони», ловити рибу в зимувальних ямах суворо заборонено, позаяк рибалка, ставши над нею, легко зможе виловити майже всю рибу, а отже, завдати великої шкоди. «Треба дати можливість відпочити рибі взимку. Ці заходи потрібні, щоб зберегти природні ресурси, позаяк і залишилось їх уже не так багато», — зазначили в прес–службі.

Вдарили по моралі

Вдарили по моралі

Другого листопада двоє молодих людей під стінами парламенту влаштували перформенс проти Закону України «Про захист суспільної моралі» та дій Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Дівчина і хлопець, роздягнувшись, на тлі Верховної Ради імітували перед фотокореспондентами статевий акт. За словами учасників акції, вони представляють московську групу «Війна», яка неодноразово протестувала таким чином проти суспільно–політичної ситуації в Росії. Театралізоване дійство не затягнулося надовго. Міліціонери затримали молодих людей. У Печерському райвідділі міліції міста Києва про акцію нічого не знають. У Центрі громадських зв’язків Печерського РУ ГУ МВС України заявили, що вперше чують про такий мистецький інцидент і що їхні люди нікого не затримували. У прес–службі Верховної Ради на запитання про акцію коротко відповіли: «Ми нічого не бачили й не чули». Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, проти якої виступали художники, теж від «УМ» уперше почула про акцію. «У нас є свої опоненти. Ми — державний орган, який здійснює свої дії на основі закону. Проводити акції нікому не заборонено», — зазначили в Нацкомісії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики