Їжте шаурму з канцлером

Їжте шаурму з канцлером

Поруч з одним із ресторанів Одеси з’явився біг–борд, на якому канцлер Німеччини Ангела Меркель власноруч нарізає м’ясо для шаурми. Можливо, якби на рекламному плакаті фрау Меркель красувалася на тлі якогось більш елітарного харчу, наприклад ескарго, то це викликало би менше обурення, але факт такий: в амбасаді Німеччини в Україні повідомили УНІАН, що канцлер згоди на «рекламу шаурми» не давала і дали зрозуміти, що, не виключено, судитимуться з рестораном.

Серця серійного випуску

Серця серійного випуску

У Франції створено штучне серце, яке, на відміну від попередніх розробок, дуже точно відтворює природні функції людського, повідомила на спеціальній презентації компанія–розробник Carmat. Творцем нового штучного серця є французький кардіолог Ален Карпентьєр. Промислове виробництво цього протезу, який прийде на зміну донорським серцям, здійснюватиме теж Carmat. Перші пересадки заплановані на 2011 рік.

«Націоналізм в інтернеті»

«Націоналізм в інтернеті»

Американська організація ICANN, яка регулює світову систему іменування інтернет–сайтів, схвалила запровадження нелатинських доменних імен, що є найбільш суттєвою зміною у всесвітній павутині за 40 років її існування. Як повідомляє «Євроньюз», таке рішення ухвалили вчора на конференції ICANN у Сеулі. Прийом заявок на нові доменні імена розпочинається 16 листопада, а інтернет–адреси на різних мовах розпочнуть використовувати в середині наступного року. Як очікують, більшість заявок буде на китайські та арабські доменні імена.

Чехію вдовольнили

Чехію вдовольнили

Уже перший день дводеного саміту лідерів 27 країн—членів ЄС у Брюсселі виявився напрочуд продуктивним. За попередніми планами, на цій зустрічі мали підписати документи про прийняття Лісабонської угоди та обрати передбачених нею президента і міністра закордонних справ ЄС. Але оскільки Чехія так і не ратифікувала угоду, то програму європейської зустрічі у верхах довелося нашвидкуруч змінювати. Налякані перспективою відкладання на невизначений часувступу в дію Лісабонської угоди (вона мала стати головним законом ЄС із 1 січня наступного року), європейські лідери вирішили піти на поступки Чехії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики