ВИБОРИ–2010

30.10.2009

Кандидати

Центральна виборча комісія зареєструвала Віктора Ющенка кандидатом у президенти України. Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал висловив жаль, що не зміг учора вручити посвідчення кандидата особисто Ющенкові. Вчора в глави держави був напружений графік, тож копію посвідчення одержав народний депутат від «Нашої України» Андрій Парубій.

Парубія затверджено уповноваженим представником Ющенка у ЦВК із правом дорадчого голосу.

Самому кандидату посвідчення буде вручене найближчим часом.

* * *

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко просить своїх прихильників допомогти йому коштами на виборчу кампанію. «Мені потрібна Ваша допомога. Так само, як ми збирали 2,5 мільйона гривень (для внесення застави), тепер збиратимемо кошти на проведення виборчої кампанії», — повідомляє лідер «Громадянської позиції» на персональному сайті.

* * *

Кандидат у президенти Олег Рябоконь заявив, що він є технічним кандидатом —громадянського суспільства. Відомий адвокат, який першим заніс документи до ЦВК, каже, що його мета в цій кампанії — «розпочати рух громадян із самоорганізації».

Претенденти

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко позавчора ввечері передала до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом у президенти. Лідер Партії вільних демократів Михайло Бродський зробив те саме вчора.