НОВИНИ ПЛЮС

29.10.2009

Європа стане ближчою?

Депутати Верховної Ради та Європейського парламенту створять робочу групу для вивчення функціонування угоди про спрощення візового режиму. Як повідомляє УНІАН, відповідне рішення було схвалено за підсумками дводенного засідання Комітету міжпарламентського співробітництва «Україна—ЄС» у Києві. При цьому співголова комітету від Європарламенту Павел Коваль наголосив, що питання віз не повинно відділяти українців від Європи.

СБУ далі судиться з Москалем

Служба безпеки України подала апеляційну заяву на рішення Шевченківського районного суду Києва, який зобов’язав її спростувати інформацію про корупційну діяльність Геннадія Москаля і сплатити йому 15 тисяч гривень за завдання моральної шкоди (із заявлених у позовній заяві 150 тисяч). Як повідомила прес–секретар СБУ Марина Остапенко, ця апеляційна скарга зупинила дію рішення Шевченківського суду.

Ющенко не долетів до Ужгорода

Літак Президента Віктора Ющенка, який учора прямував із Києва до Ужгорода для участі в заходах із нагоди 65–ї річниці визволення України від нацистських загарбників, здійснив посадку на львівському аеродромі — як запасному по ходу слідування літака у Закарпатську область. Як повідомляє УНІАН із посиланням на гендиректора ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» Олександра Загреву, вимушена посадка була пов’язана зі складними метеорологічними умовами і в жодному разі не є аварійною. Далі Президент вирушив на автомобілі.

Джемілєв під прицілом Росії

Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв в інтерв’ю УНІАН висловив думку, що особи, затримані за підозрою в підготовці його вбивства, «є лише знаряддям у руках визначених і досить потужних спецслужб, які ставлять за мету дестабілізувати ситуацію в Україні». Мустафа–ага назвав цю спецслужбу — російське ГРУ (Головне розвідуправління). На думку народного депутата, нинішній ситуації, себто появі радикальних рухів на кшталт «Ат–Такфір валь–Хаджра», до якої належать підозрювані та їхній лідер на прізвисько Рудий Араб (зараз він переховується), посприяли певні українські чиновники, зацікавлені у створенні в Криму «паралельного» муфтія, ослабленні татар і державної безпеки загалом. Водночас пан Джемілєв відмовився від дер­жавної охорони, яку запропонував йому глава МВС Юрій Луценко.