ВИБОРИ–2010

29.10.2009

Зареєстровані

Учора Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом на пост Президента лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Під ЦВК свого кандидата, вже з «корочками», зустрічали близько півтисячі прихильників ПР.

Претенденти

Голова Української народної партії Юрій Костенко вчора подав до ЦВК документи на реєстрацію кандидатом у президенти. Пакет документів приніс не сам Костенко, а його представник.

Також документи на реєстрацію поштою подав безробітний мешканець Дніпропетровська, громадянин Заур Аббасов Джаванши–Огли. Однак, як повідомляє прес–служба ЦВК, цей кандидат у кандидати надіслав не повний пакет реєстраційних документів. Зокрема, у ньому не вистачає декларації про доходи й документа, що підтверджує внесення обов’язкової грошової застави. Крім того, у поданій до ЦВК заяві Аббасова про реєстрацію зазначене неправильне прізвище голови Центрвиборчкому, яким зазначений Андрій Стрижак (голова Конституційного Суду), а не Володимир Шаповал.

Надвечір документи до ЦВК збиралася подати і Юлія Тимошенко.

Події

У неділю, 1 листопада, о 10.30 Президент Віктор Ющенко представить свою виборчу програму «Вільна, справедлива, сильна Україна!» на Софійській площі в Києві. Як повідомляє прес–служба «Нашої України», у заході візьмуть участь Оксана Білозір, Марічка Бурмака, Тарас Чубай, гурти «Плач Єремії», «Гайдамаки», «Мандри», «Кому вниз», мистецька формація «Піккардійська терція».

Голосувати «проти всіх» не заборонять

Депутат від БЮТ Валерій Писаренко відмовився від своєї пропозиції викреслити з виборчого бюлетеня графу «проти всіх». «Обговорення рекомендацій Венеціанської комісії довело, що суспільство не готове перейняти окремі положення європейської практики застосування виборчого законодавства», цитує депутата прес–служба БЮТ. Писаренко вже зареєстрував у Верховній Раді законопроект на заміну попереднього.

На наступному пленарному тижні ВР планує розглянути як мінімум три проекти про зміни закону про вибори Президента.