Обізвалася квасоля...

Обізвалася квасоля...

Тільки прискіпливі ерудити не відступаються від істини: батьківщиною квасолі є Південна Америка. Вітчизняні господині не одного покоління цю «родичку гарбузову» сприймають як свою. Бо ледь не кожна українка час від часу готує традиційний борщ — для навару — саме з квасолею з родини бобових.

Наслідуючи мексиканців, індусів, євреїв чи кухарів ще багатьох народів, додавати квасолю можна у безліч страв — від закусок до десертів. Звичайно, бобовий гарнір із курагою та чорносливом можуть готувати тільки фанати. Як і боби з сушеними грушами — на завершення трапези. Але є безліч рецептів, у яких квасоля не вибивається із загального наповнення страви, а лише органічно підкреслює його.

Вирощуй їжу на підвіконні

Вирощуй їжу на підвіконні

Соя найпопулярніша в Китаї, Японії та Кореї. З насіння цього виду бобових ще багато–багато років тому китайці навчилися робити рослинне псевдом’ясо — бо намагалися знайти собі доступну їжу. А винахідливість окупилася сторицею. Бо саме вживання соєвих продуктів сучасні науковці вважають однією з причин того, що відсоток серцево–судинних недуг та діабету в мешканців Піднебесної, корейців та японців менший, ніж у європейців та американців.

Всі статті рубрики