Викопали на свою голову

Викопали на свою голову

Котлован, виритий у самісінькому центрі Харкова під будівництво громіздкого бізнес–центру, може невдовзі «проковтнути» навколишні архітектурні споруди. З початком скандального будівництва в радіусі кількох метрів тут потріскався асфальт на дорозі і з’явилися тріщини на стінах сусідніх будівель.

Бабусин дозор

Бабусин дозор

Пенсіонери одного з мікрорайонів Херсона створили свою «міліцію»: за місяць існування добровольці спіймали хуліганів більше, ніж офіційні правозахисники. Охорону правопорядку поки що здійснюють лише двадцять осіб, більшість із яких — пенсіонери. Бабусі й дідусі безстрашно й непідкупно протистоять ледарям, які намагаються влаштувати в їхньому дворі розпивочні та «уколочні». Окрім того, старенькі допомагають своєму дільничному цінною інформацією, а якщо виникає потреба — то й «живою силою», а також тримають під контролем ситуацію в неблагополучних сім’ях.

Коли Зірка стає світлішою

Коли Зірка стає світлішою

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

П’ятдесят років тому в зеленому селі Мамаївці під Чернівцями народилася не королівна, не чарівниця, а особлива зірочка, дитяча письменниця Зірка Мензатюк. За життя у своїх казках вона порахувала «Тисячу парасольок», розвідала, «Як до жабок говорити», відкрила малюкам «Таємниці козацької шаблі», володарювала у «Маковому князюванні», де вечорами розказувала «Київські казки» та «Казочки–куцохвостики». Свій день народження пані Зірка вирішила провести серед тих, кому найбільш люба. З самого ранку в Київському літературному музеї розкладала свої книжечки, вишиті сорочки і рушники. Чекала на діток, щоб подарувати своє світло і відкрити перед ними ще одне вміння — вишивати хрестиком і лічильною гладдю. За її словами, вишивання потрібне дитині не менше, ніж казка і шкільна наука.

Всі статті рубрики