У кандидати — від рідної хати

27.10.2009

Віктор Ющенко має принести документи до ЦВК на реєстрацію кандидатом у президенти сьогодні об 11–й годині. Після подання він звернеться до членів своєї команди з короткою промовою, анонсує прес–служба «Нашої України».

А вчора Віктор Ющенко з родиною та групою прихильників злітав на гелікоптері в рідне село Хоружівка, що в Недригайлівському районі на Сумщині. Земляка — традиційно для початку його виборчих кампаній — благословили у церкві Святого апостола Андрія Первозванного. Після літургії Ющенко звернувся із вітальним словом до односельчан, яких зібралося біля церкви більш як дві тисячі.

За повідомленням прес–служби В. Ю., він охарактеризував основні здобутки чотирьох років свого президентства: утвердження базових принципів демократії — свободи слова та свободи вибору; зрушення в економічній сфері; суттєве зростання заробітної платні та пенсій, збільшення фінансування ключових соціальних програм. «У свою чергу громада Хоружівки попросила Ющенка залишитися якнайдовше лідером нації, який єдиний захищає національні інтереси. За старими українськими традиціями, Президентові України разом із благословенням односельчан вручили як символ сили хліб із печі та пригорщу землі з рідного села», повідомляє прес–служба СП.

Як поінформували «УМ» із Хоружівки, Віктор Ющенко в селі навідав також батьківську хату й могили батьків.

У робочій поїздці Президента супроводжував брат–депутат Петро, представники інтелігенції, зокрема Євген Сверстюк, Микола Поровський та Дмитро Павличко.

Як повідомляла «УМ», чинний глава держави буде на виборах–2010 самовисуванцем. Цю інформацію в інтерв’ю газеті «Коммєрсант–Україна» підтвердила голова секретаріату Президента Віра Ульянченко. Водночас, за її словами, з’їзд партії «Наша Україна», який відбудеться 8 листопада, «обов’язково» підтримає кандидатуру Ющенка. Нагадаємо, прийом документів у Центрвиборчкомі закінчується 9 листопада.

Виборчого штабу Ющенка в секретаріаті Президента не буде, запевняє пані Ульянченко. «Усі ті глави обласних і районних адміністрацій, які стануть керівниками штабів, підуть у відпустку. Вони не будуть використовувати службові кабінети, автомобілі і будуть працювати тільки на вибори», — каже голова СП. За її словами, в цьому ще одна відмінність нинішніх виборів від кампанії п’ятирічної давнини — «тепер у жодній адміністрації не будуть розміщувати виборчі штаби».

Керівник ДУС Ігор Тарасюк, який керуватиме штабом кандидата Ющенка, також «піде у відпустку з початком виборчої кампанії».

 

КИШЕНІ

Підтвердивши, що «Наша Україна» ще має деякі проблеми з фінансуванням, голова ради «Нашої України» Віра Ульянченко сказала: «В нас у партії багато людей, які працюють за ідею і згодні потерпіти з отриманням грошової винагороди», а виборчий фонд Ющенка наповнюватимуть «члени партії, а також сама партія».

«Ми будемо економити (на кампанії). У нас не буде дорогих акцій. Звісно, буде присутність кандидата Ющенка й у телевізійній рекламі, і на білбордах — це обов’язкові витрати. Але цієї реклами не буде надто багато», — сказала Ульянченко в інтерв’ю «Коммєрсанту».