Брутальні «Кролики» й напівоголені тіла

27.10.2009
Брутальні «Кролики» й напівоголені тіла

«Регіонали» провели весь з’їзд навстоячки. (Фото Рейтер.)

Віктор Янукович пішов у президенти по–американському. Технологи зі США вирішили зробити зі свого кандидата передову західну «цукерочку» і для початку змусили всіх делегатів з’їзду Партії регіонів стояти, як це прийнято на аналогічних заходах «там». Та ще й роздали портрети усміхненого Лідера, які «регіонали», переминаючись без звичних стільців із ноги на ногу, притискали до грудей. Хтозна, чи технологам належить така «вдала» знахідка, як відсутність у залі журналістів, але на користь «синьо–білим» вона точно не пішла: сидячи в окремому приміщенні і спостерігаючи за висуненням Януковича з телеекранів, акредитовані на з’їзді представники ЗМІ згадували організаторів далеко не незлим словом.

Утім із єдиним питанням порядку денного впоралися швидко. На трибуну, виблискуючи начищеними дорогими черевиками — за спостереженням «Української правди», цього разу Янукович «потішив» захисників тварин взуттям зі шкіри не страуса, а пітона, — вийшов лідер «Регіонів». Прозорому «американському суфлеру» вирішили не довіряти, тому, не покладаючись на своє красномовство, презентаційну промову Віктор Федорович зачитував із папірця.

«Щоб запобігти остаточному розвалу держави, необхідно зробити дві речі, — оголосив майбутній кандидат. — Перше: треба змінити цю владу (оплески). Друге — треба негайно взятися до плану виводу України з кризи (бурхливі оплески). Такий план у мене є. Це — програма під назвою «Україна для людей» (овації).

Ніби знущаючись зі своєї головної конкурентки, гасла якої ПР розбомбила в роликах «Два роки тому вона обіцяла...», Янукович пообіцяв скасувати призов до армії і повернути заощадження вкладникам «Ощадбанку».

Також після приходу до влади головний «регіонал» збирається скасувати депутатську недоторканність, проводити вибори в парламент за відкритими списками тощо. Українські ВНЗ, пообіцяв власник пітонових черевиків, увійдуть до списку 500 найкращих університетів світу, а «рідна мова і родная рєчь» користуватимуться рівними правами. Зовнішня політика за Президента Януковича буде «новою»: Україна матиме статус позаблокової держави.

Після виступів шанованих членів партії й гостей в особі представника правлячої в сусідній державі партії «Єдина Росія» Валерія Рязанського відбулося одноголосне висунення Віктора Януковича в президенти, і делегати нарешті розійшлися на фуршет: «прості люди» — пити чай із пиріжками, «круті» — щось міцніше й дорожче.

Заморивши черв’ячка, «регіонали» вирішили «об’єднати Україну». В ефірі Першого національного телеканалу на тлі великої карти держави проходили прямі включення з Донецька, Харкова, Дніпропетровська та Одеси («об’єднували» чомусь тільки ці міста). Прихильники Януковича раділи його висуненню і «не могли дочекатися», коли нарешті «помаранчева банда опиниться на смітнику історії».

Потім — традиційний концерт за участю тих артистів, яким не вистачило місця в шоу–бригаді Юлії Тимошенко. Зокрема, секс–бомб із дуету «Алібі» та напівоголеного балету на чолі з учасницею «Євробачення» Світланою Лободою.

З окремим співочим номером виступили «Кролики» Володимир Данилець та Володимир Моїсеєнко. Спершу «дотепники» виконували багатокуплетну пісню на мотив шлягера з «Діамантової руки» зі словами «што оні нє дєлают — нє ідут дєла, відно, на Майданє іх мама роділа». А потім перейшли на український репертуар, старанно виводячи: «Ти казала, у четвер нам поможуть сер і гер. Вже четвер, та сер і гер посилають нас на х...»

Натхненний такими проводами у президенти, Віктор Янукович пішов на телеканал «Інтер», де в ефірі ток–шоу Євгена Кисельова розгнівано згадував, як «у 2004 році НАС обманули на Майдані». Якого кольору був майдан, де його обманювали, Віктор Федорович не конкретизував. n