НОВИНИ ПЛЮС

23.10.2009

Ціна виборів

У 2010 році на проведення президентської кампанії Центральна виборча комісія потребує 1 млрд. 100 млн. грн. Про це вчора повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко–Чорна. При цьому вона додала, що в 2009 році Центрвиборчком повністю забезпечений фінансуванням на проведення виборів, «більше того, значна кількість коштів буде зекономлена і повернута до державного бюджету України».

Цікаво, що перед початком засідання ЦВК, на якому Усенко–Чорна повідомила такі дані, працівники прес–служби комісії не роздали журналістам порядку денного, пояснивши це тим, що у зв’язку з кризою в Україні у ЦВК нема на це паперу.

«Розминка» перед висуненням Тимошенко

Учора в Києві відбувся установчий форум «Всеукраїнських народних зборів». Його учасники ухвалили звернення на підтримку висування в президенти Юлії Тимошенко.

Сама глава уряду, виступивши на зібранні, окреслила своє бачення засад формування вже наступного уряду: кандидати на посади в уряді повинні погоджуватися з громадськими та професійними організаціями, профспілками, водночас можливе й самовисування; після громадського обговорення має бути рейтингове голосування — «як підказка Прем’єр–міністру, для того, щоб можна було визначити кращого з найкращих», а після того з тих, хто не пройшов на посаду міністра, вибрати заступників, керівників департаментів.

Дипломати отримали кошти на підтримку штанів

Кабінет Міністрів виділив 63 млн. грн. на функціонування закордонних дипломатичних установ України. За повідомленням прес–служби МЗС, ці кошти надійдуть зі стабілізаційного фонду і «дозволять стабілізувати нинішній критичний фінансовий стан закордонних дипломатичних установ».

«Справа педофілів»

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяє, що найближчим часом слідчі органи внутрішніх справ порушать кримінальну справу щодо вимагання адвокатами матері постраждалих від насильства дітей 2 млн. доларів у народного депутата від БЮТ Руслана Богдана. Як передає УНІАН, про це Луценко повідомив учора, коментуючи заяву адвоката Андрія Циганкова.

Водночас інший адвокат матері дітей — Валерій Коновалов — підозрює, що правоохоронці зацікавлені в його арешті. «За словами Коновалова, протягом двох днів невідомі особи, які назвалися співробітниками міліції, намагалися вдертись до оселі, де проживає адвокат», — інформує Андрій Циганков. Також адвокатів викликають на допит в УБОЗ МВС.