Тушки з душком

17.10.2009

Ветеринарна міліція Херсона забракувала та віддала на корм собакам півтори тонни зіпсованих заморських «ніжок Буша». Але ще до виявлення цього «смердючого складу» браковане куряче м’ясо за зниженою ціною розбирали нарозхват місцеві кафе та ресторани.

Правоохоронні органи почали масштабні перевірки оптово–продовольчих баз міста після того, як по Херсону й області прокотилася хвиля харчових отруєнь. З початку вересня сотні відвідувачів місцевих фаст–фудів, вихованці шкіл і дитячих садків почали потрапляти до лікарень з одним і тим самим діагнозом. Причому більша частина хворих зуміла згадати, що проблеми зі здоров’ям почалися після вживання в їжу страв із курячого м’яса. Ветеринарна міліція Херсона зуміла знайти недобросовісних постачальників та вилучити в них запаси тухлого м’яса, яке за всіма органолептичними характеристиками та біохімічним складом не годилося для їжі людям. Власників товару зі специфічним смаком та запахом притягнули до адміністративної відповідальності.

Як розповів «УМ» начальник відділу ветеринарної міліції Херсона Олександр Овчаренко, зіпсовану курятину вирішили розділити на дві частини. Одну з них, де м’ясо було бодай якось придатне до подальшого вживання, термічно переробили і відправили до місцевого кінологічного центру на корм собакам. А решту — поховали на місцевому звалищі з дотриманням ветеринарно–санітарних вимог.