У серці старої Європи

У серці старої Європи

Президент Віктор Ющенко разом із першою леді — пані Катериною Ющенко перебуває з дводенним візитом у Королівстві Бельгія. Це перший в історії відносин наших країн офіційний візит глави Української держави до Бельгії.

Несценарій неповалення

Несценарій неповалення

Рятуйтеся, хто може! «Регіонали» та «нашоукраїнці» розробили сценарій повалення уряду Тимошенко й обрання тимчасового (до виборів) в.о. Прем’єра Миколи Азарова. Таку скандальну заяву позавчора ввечері зробив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. «Янукович уже заявив, що він готовий до формування коаліції за участю «Нашої України». Я знаю, що ведеться робота з депутатами НУНС, щоб зняти Прем’єра Тимошенко і призначити виконувачем обов’язків пана Азарова. Це не є секретом для будь–якого політика і для мене», — наголосив Луценко в ефірі «5–му каналу». Учора до Луценка долучився ще й віце–спікер парламенту, БЮТівець Микола Томенко, який також звинувачує Партію регіонів і секретаріат Президента у підготовці відставки уряду Тимошенко. І додає, що нові коаліціянти шукають прихильників союзу Ющенка та Януковича навіть серед депутатів фракції БЮТ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Борис Возницький: Я знаю, як перевиховувати політиків

Борис Возницький: Я знаю, як перевиховувати політиків

Борису Возницькому — 83. Але в поважному віці він випромінює таку неймовірну енергію, що позаздрить і молодий. Окрім своєї головної роботи — директора Львівської галереї мистецтв, Борис Григорович допомагав наповнювати першу виставку в «Мистецькому арсеналі» в Києві, оформлював із колегами інтер’єри в палаці Розумовського у Батурині. Тепер каже, що вирішив трохи зайнятися й політикою. «Мене недавно спитали на прес–конференції: навіщо вам займатися політикою, воно вам потрібно? Потрібно, тому що зараз така справа, що політикою треба займатися. Культура, музеї — зараз це все політика», — каже в інтерв’ю «УМ» пан Возницький.

Очевидно, що на майбутніх президентських виборах значну роль відіграватиме вибір інтелігенції. Зокрема, штаб Юлії Тимошенко вже здійснив спробу заручитися прихильністю культурної та наукової еліт у кількох областях. Із Львівщиною в БЮТ не все склалося так просто. Якась частина інтелігенції стала на бік Юлії Тимошенко, але невдовзі значно ширше коло діячів, у тому числі й Герой України Борис Возницький — голова Конгресу української інтелігенції на Львівщині, підтримали Віктора Ющенка.

Із паном Возницьким ми розмовляли не тільки про політику, а й про гетьманські столиці, музейні справи та роботи Пінзеля, які виставлятимуть у Луврі.

Всі статті рубрики