Паспорти зросли в ціні

Паспорти зросли в ціні

У понеділок в Україні подорожчали термінові закордонні паспорти. Як повідомили «УМ» в одному зі столичних представництв Міжрегіонального центру видачі паспортних документів, що на Саксаганського, 4, нові розцінки до них «спустили» через кризу і зростання вартості витратних матеріалів. Адже подорожчали лише послуги з виготовлення бланка паспорта, натомість державне мито залишилося на рівні 300 гривень, не змінилася ціна й решти послуг — внесення даних про дітей тощо. Нові ціни на бланки закордонних паспортів стосуються й усіх регіональних «паспортних столів» при відділеннях міліції.

Дебіт–кредит, «мертві душі»

Дебіт–кредит, «мертві душі»

Система, яку застосовувала 46–річна жінка для особистого збагачення, була описана ще великим Гоголем: бухгалтерка Херсонського будинку–інтернату для людей похилого віку та інвалідів спокійнісінько складала звітність на неіснуючих працівників закладу. Після чого шахрайка щомісячно підробляла відомості й писала платіжні доручення на отримання заробітної плати цими «мертвими душами». Підроблені документи посадова особа без страху і докору надавала до державного казначейства.

Інститут шахрайства

Інститут шахрайства

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коли за сприяння прес–служби обласної міліції автор знайомився з деякими доступними матеріалами цієї справи, то здивування тільки наростало, і насамперед — від довірливості людей, яким не спадало на думку, що їх водять за носа. Ніхто не спромігся перевірити, чи існує взагалі освітній заклад під назвою «Київський національний інститут міжнародної економіки, підприємництва та права», філія якого нібито створена у Вінниці. Уже те, що розташовувалась вона в крихітному напівпідвальному приміщенні в центрі міста, мало б викликати сумнів, однак цього не сталось. Адже студенти «липового» закладу справді вірили, що навчаються та складають сесії, а тому отримають справжні, а не такі, як у пана Кислинського, дипломи.

Всі статті рубрики