Як побити чеського «слоника»

14.10.2009
Як побити чеського «слоника»

В’ячеслав Узелков.

У кожного талановитого боксера, який відчуває в собі можливості здобувати великі перемоги, мета єдина — чемпіонський титул. Вінничанин В’ячеслав Узелков саме такий: нинішній володар інтерконтинентального поясу чемпіона за версією WBA вже неодноразово захищав цей трофей і вже давно прагне стати світовим переможцем. Наступного тижня Узелков знову буде відстоювати своє «посереднє» звання, і в разі перемоги у В’ячеслава з’являться непогані шанси зустрітися з найкращим боксером світу у напівважкій вазі версії WBA — іспанцем Габріелем Кампільо.

Але для цього українцеві потрібно 21 жовтня здолати досвідченого 29–річного чеського боксера Томаса Адамека на прізвисько «Джамбо». Цей хлопець на професійному ринзі провів лише 14 поєдинків, із яких в одному поступився, але натомість вражає його любительська кар’єра, що охоплює 230 боїв. Бою Узелков — Адамек було присвячено прес–конференцію, яку влаштувала вчора промоутерська компанія «К2 Іст промоушнз» за участю нашого досі непереможного боксера.

Цікаво, що чеський атлет став суперником Узелкова зовсім недавно. Попередньо передбачалося, що В’ячеслав зустрінеться з бразильцем Консейсао. Але південноамериканець чи то не зміг, чи то не схотів зібрати всі документи, необхідні для отримання української візи. Стосовно ж прізвиська Адамека – «Джамбо», то так називають мультяшного слона. Слони, як дехто вважає, приносять удачу, і саме тому Томас обрав собі таке слово другим ім’ям.

Стосовно українця, то він закінчив активну фазу підготовки до поєдинку й тепер більше відпочиває, ніж тренується. А ще — чимало жартує: «Мене часто запитують, чим допомогла моїй боксерській кар’єрі участь у проекті «Танці з зірками». А ви подивіться на мою поставу — вона стала кращою».

Цікаво, що нинішнього чемпіона Кампільйо, з яким так прагне зустрітися Узелков, наш атлет уже перемагав у 2007 році. Можливо, саме тому іспанець недавно обрав собі в суперники для вільного захисту чемпіонського титулу не українця, а боксера з Казахстану. Але вінничанин вірить, що цей бій нікуди від нього не втече.