Вогонь, батарея!

Вогонь, батарея!

Українці мають усі підстави сподіватися на теплі батареї у своїх квартирах уже на цьому тижні: завтра, 15 жовтня, «стартує» офіційний опалювальний сезон. Уряд рекомендував місцевим органам влади не затягувати й «дати» тепло для мешканців уже завтра. Тим більше що синоптики попереджають: найближчими днями в Україні очікується зниження температури повітря (0—5° вночі і 9—14° тепла вдень), обіцяють нам дощ і мокрий сніг. У Криму навіть оголосили штормове попередження.

Спідня білизна банкірів

Спідня білизна банкірів

«Чорний список» боржників банк «Надра» на своєму сайті вивісив ще минулого тижня. До переліку потрапили 42 тисячі позичальників — фізичних осіб, малого та середнього бізнесу, корпоративних клієнтів. Усі мають прострочену заборгованість — загальний борг становить 8,5 мільярда гривень. Із них 6,4 мільярда винні корпоративні клієнти, 658 мільйонів — малий і середній бізнес і ще півтора мільярди — населення.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Замах газовою трубою

Замах газовою трубою

Трагедія сталася вчора близько дев’ятої ранку в самому центрі Дніпропетровська, на вулиці Харківській, 4а. На розі п’ятиповерхівки стався страшний вибух. Як повідомили «УМ» у МНС України, вибухнула зовнішня труба побутового газу. На щастя, ніхто з людей у приміщенні не постраждав. Утім цей ранок був фатальним для перехожого. Чоловік приблизно 40 років якраз у той момент проходив повз будинок.

З молитвою про Україну

З молитвою про Україну

Історія цього свята нараховує вже майже 1100 років. Відомо, що Богоматір явилася перед жителями Константинополя під час облоги міста 910 року. Як розказав кореспонденту «УМ» єпископ православної церкви Київського патріархату Євстратій, свято пов’язане з пам’яттю преподобного Андрія юродивого, який бачив Діву Марію у Влахернському храмі. Хто саме нападав тоді на Константинополь, достеменно не відомо. Одні вважають, що це були араби, що оточили місто за відсутності війська імперії, яке тоді воювало в іншому місці. Інші — що на Константинополь напали слов’янські війська на чолі з Аскольдом. Після того як Пресвята Діва накрила місто своїм омофором, війська противника відступили, а місто було врятовано.

Рівень «зеро»

Рівень «зеро»

Із сьогоднішнього дня будьте уважні: дістаючи свій мобільний телефон і намагаючись додзвонитися за будь–яким номером із телефонної книжки або телефонуючи до іншого міста, країни, в Україну з–за кордону, мусите набирати номери за новими правилами. Загалом, і мобільні, й стаціонарні, й міжнародні та міжміські номери втрачають «8» на початку. Виняток лише один — якщо в електронній телефонній книжці вашої «мобілки» номери збережені у міжнародному форматі, тобто починаються на «+380». Номери на «+38096», «+38050», «+38091» і так далі не змінюються, на них можна дзвонити й відсилати СМС–повідомлення, як і раніше.

Всі статті рубрики