НОВИНИ ПЛЮС

13.10.2009

Яценюк пригрозив узятися за яйця

Мітинг за участю Арсенія Яценюка в Ужгороді відбувся з численними провокаціями. У лавах учасників акції перебували особи з плакатами антисемітського змісту, подібними до гасел мера Ужгорода Сергія Ратушняка. Противники Яценюка намагалися закидати його яйцями та помідорами. Лідер «Фронту змін» прокоментував, що не боїться яєць. «А ось за ваші яйця я можу й узятися», — пригрозив Яценюк.

Симоненко назбирав дріб’язку

Партія «Справедливість» ініціює висування голови Компартії Петра Симоненка єдиним кандидатом на пост президента від блоку лівих та лівоцентристських сил. Таке рішення ухвалили делегати VI з’їзду партії, очолюваної екс–міністром освіти Станіславом Ніколаєнком. Симоненко висловив подяку делегатам з’їзду і запевнив, що працюватиме заради спільної перемоги лівих.

Вето на «ліві» кошти

Президент Віктор Ющенко відмовився підписати ухвалені Верховною Радою зміни до держбюджету–2009, які стосуються про виділення Нацбанком 10 мільярдів гривень на фінансування Євро–2012. Про це повідомляє його прес–служба.В. Ю. пропонує парламенту відповідно до Конституції повторно розглянути закон разом із пропозиціями Президента.

Коаліціянтів нема, але коаліція є

Голова Верховної Ради Володимир Литвин стверджує, що сьогодні немає підстав говорити про припинення діяльності коаліції. На його думку, свідченням цього є голосування за кандидатуру Петра Порошенка на посаду міністра закордонних справ. Литвин також нагадав, що коаліцію створюють фракції. «А депутати можуть входити, виходити, ховатися, не заходити — це вже їхня особиста справа, справа їхнього сумління», — сказав Литвин в інтерв’ю каналу «Інтер».

Справа Лозинського

Пошуки екс–нардепа Віктора Лозинського тривають винятково на території України. Про це в коментарі «Дзеркалу тижня» повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко. «Більше нічого не можу сказати, щоб не полегшувати життя Лозинському», — сказав Наливайченко.