Усіх в одну могилу?

13.10.2009

Ці жахливі деталі повідомляє тижневик «Дзеркало тижня» із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах. Так, біля села Довгалівське Рокитнянського району Київської області, на місці поховання голови Георгія Гонгадзе, вказаному ймовірним убивцею журналіста екс–генералом МВС Олексієм Пукачем, слідчі виявили фрагменти останків ще двох чоловічих тіл. Йдеться про людські кістки, що належать, за висновком експерта, людині 50 років, і лобову частину черепа людини 30—40 років.

Натомість на місці вбивства редактора «Української правди» біля села Сухоліси Білоцерківського району Київщини, де з серпня проводять пошуки фрагментів одягу Гії, знайшли останки... шістьох людей! Зокрема слідчі виявили жіночий скелет (40—50 років), фрагмент людського скелета, що складається зі щелепи і кісток пальців руки, а також фрагменти скелетів ще чотирьох людей. Один із них — череп людини 20 років з явними ознаками насильницької смерті. Адже на черепі є характерні пошкодження, що виникли внаслідок удару тупим предметом.

Наразі всі знайдені останки передано до Головного бюро судово–медичних експертиз Міністерства охорони здоров’я України, повідомляє «Дзеркало тижня». Говорити про те, коли саме було вбито та як загинули всі ці люди, поки що зарано.

Джерело «УМ» у Головному слідчому управлінні ГПУ зазначило, що спочатку треба встановити і підтвердити точний час смерті жертв. Говорити про щось конкретне (чи справа рук «перевертнів», чи ні) до проведення всіх необхідних судово–медичних експертиз також зарано.

Нагадаємо, що раніше «УМ» уже повідомляла, що на місці поховання голови Гонгадзе знайшли останки людських тіл часів Другої світової війни.