Кейра на кону

13.10.2009
Кейра на кону

Попри кризу, 24–річна кінозірка Кейра Найтлі на брак роботи не скаржиться. Тільки наступного року в прокат виходить одразу п’ять фільмів за її участю: «Остання ніч», «Бульвар Лондон», «Моя прекрасна леді», «Не відпускай мене» та «Прекрасні, але приречені». Втім від нових сценаріїв, які їй наввипередки пропонують режисери, зірка «Піратів Карибського моря» поки що відмовляється. На те в неї є поважна причина: Кейра погодилася зіграти в театрі лондонського Вест–Енду. Досі на театральний кін вона ніколи не виходила, тож, аби добре підготуватися до сценічного дебюту, вирішила весь час присвятити репетиціям.

Роль молодій британці дісталася у п’єсі «Мізантроп» за відомим твором Мольєра. Прем’єру вистави, в якій разом із голлівудською кралею зіграють провідні актори Національного театру Британії та Королівської Шекспірівської компанії, призначено на 17 грудня. Шанувальники таланту Кейри з нетерпінням очікують, коли в касах почнуть продавати квитки.

Щоправда, їх трохи розчарувала новина про те, що Найтлі, якій так личать корсети і пишні криноліни, у виставі не доведеться носити туалети XVII сторіччя. Як це тепер нерідко трапляється, постановка інтерпретує класичну п’єсу в сучасній версії. Судячи з анонсів, Кейра зіграє голлівудську кінозірку, тобто фактично саму себе. Тільки з іншим характером — на відміну від героїні, кокетство скромній актрисі геть не притаманне.