Згода на угоду

Згода на угоду

Сьогодні в обід президент Польщі Лех Качинський поставить свій підпис під Лісабонською угодою — документом, який передбачає реформу устрою Європейського Союзу. Церемонія відбудеться у Варшаві у резиденції «Бельведер». Акт підписання пройде на високому рівні: у Польщу приїдуть голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, прем’єр Швеції Фредрік Рейнфельдт (скандинави наразі головують у ЄС), а також спікер Європейського парламенту поляк Єжи Бузек.

На базарі пропонують бомбу

На базарі пропонують бомбу

Щонайменше 49 осіб загинули та більше ста отримали поранення вчора внаслідок бомбового замаху в людному місці поблизу базару Хибер у пакистанському місті Пешавар, повідомляє Бі–Бі–Сі. У місцевому шпиталі повідомили, що кількість жертв може зрости, оскільки багато поранених перебувають у критичному стані.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не пощастило з Олімпіадою, поталанило з Нобелем

Не пощастило з Олімпіадою, поталанило з Нобелем

І в попередні роки вибір лауреатів найпрестижнішої політичної премії світу — Нобелівської премії миру — викликав подив чи неоднозначні реакції. Немає сумнівів, що вибір цьогорічного лауреата також стане предметом довгих обговорень та сумнівів. Норвезький комітет зупинив свій вибір із 205 претендентів (рекордна кількість за всю історію нобелівських премій миру) на президентові США Бараку Обамі, який перебуває на цій посаді неповні 10 місяців і ще не встиг зробити цей світ «мирнішим», хоча має такі наміри. Може, варто було зачекати принаймні до наступного року? Певно, премія видана авансом... А може, за відмову від розміщення елементів ПРО в Європі? Чи як підсолода тієї гіркоти, яку президент США пізнав, програвши боротьбу за проведення Олімпійських ігор–2016 у його рідному місті Чикаго?

Всі статті рубрики