Бакинський прорив

Бакинський прорив

Нафта, яку переробляють вітчизняні підприємства, відтепер уже не тільки російська. Днями перші тонни каспійської легкої нафти надійшли до Кременчуцького нафтопереробного заводу. Для цього використали потужності «Придніпровських магістральних нафтопроводів», які пустили в реверсному режимі: з Одеси до Кременчука. «Укртатнафта» уклала договір з Азербайджаном на щомісячне постачання 240 тисяч тонн нафти. «Два роки нафтової блокади, в якій перебував завод, з боку російських транспортних і нафтових компаній було перервано. Нафту було поставлено на завод, і вже як готовий нафтопродукт її відвантажують споживачам», — повідомив голова правління ЗАТ Павло Овчаренко.

Кременчуцька «арихметика»

Кременчуцька «арихметика»

Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев звернувся до Прем’єр–міністра України Юлії Тимошенко з проханням особисто втрутитися в ситуацію довкола багатомільйонної «дірки» у бюджеті Кременчука. На думку «губернатора», внаслідок того, що «нагорі» неправильно обрахували дохідну частину скарбниці наддніпрянського міста, воно недоотримало майже 15 мільйонів гривень надходжень. Це, зрештою, спричинило затримки з виплатою заробленого бюджетникам — освітянам, медикам, працівникам закладів культури тощо.

На свято — «Мостом до тещі і свекрухи»

На свято — «Мостом до тещі і свекрухи»

З огляду на фінансову скруту святкування 239–ї річниці заснування Запоріжжя орг­комітет поєднав із урочистостями з нагоди 70–річчя області. Очікується прибуття глави держави Вікто­ра Ющенка і Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко.

Американці «бомбардують» Місяць

Американці «бомбардують» Місяць

Учора американська космічна агенція НАСА провела радикальний експеримент для того, щоб остаточно переконатися, чи є вода на Місяці, повідомляє Бі–Бі–Сі. У червні цього року з мису Канаверал запустили апарат під назвою LCROSS — супутник стеження та дослідження місячного кратера. Учора вранці за командою з Землі він відділився від ракети–носія «Центавр». Першою до поверхні Місяця було скеровано верхній ступінь ракети–носія масою 2,2 тонни. Він узяв курс на кратер Кабеус на Південному полюсі нашого природного супутника. Керівник наукової частини проекту Ентоні Калапрет пояснив: «У цьому кратері є водень, і ми збираємося підняти його нагору». Кратер має діаметр 98 метрів і постійно перебуває в пітьмі. Вчені вважають, що на його дні, можливо, є замерзла вода.

Туман яром...

Туман яром...

Власне, скандал із будівництвом готелю (який мали б зводити на кістках розстріляних фашистами євреїв) вичерпався ще певний час тому. Адже Леонід Черновецький особисто запевнив громаду, що ніякого вандалізму у Бабиному Яру не буде. Тож Київрада лише закріпила сказане мером на папері: зі схеми розташування готелів, які побудують у столиці до 2020 року, виключили земельну ділянку по вулиці Мельникова.

І сніг на голову!..

І сніг на голову!..

Цими вихідними маємо, напевне, останній шанс вдягнути легкі піджаки. Поступово холоднішатиме. Так, у суботу та неділю температура повітря знизиться до +15—17°С. Тільки на півдні та в Криму збережеться тепло до +23°. Уже з понеділка синоптики обіцяють різке похолодання, а вночі навіть справжній мороз. Дощити почне на Півночі, Заході та в Центрі з неділі, а решту країни дощем заливатиме з вівторка. Середня температура повітря до середи опуститься ще нижче — вдень до 6 градусів тепла, а вночі до +3°С.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ленін на Бессарабці зустріне «революцію»

Ленін на Бессарабці зустріне «революцію»

Підставою для вчорашнього рішення Шевченківського районного суду Києва про відтермінувати розгляд з приводу пошкодження пам’ятника Леніну стало невчасне подання обвинуваченням матеріалів справи. Про це «УМ» повідомила представник обвинувачуваних Олена Білозерська. Тим часом комуністи запевняють: постраждалого Ілліча на Бессарабській площі буде оновлено та відкрито до річниці Жовтневої революції 1917 року.

Всі статті рубрики