Де там Мослі?

09.10.2009
Де там Мослі?

Тепер В’ячеслав Сенченко (ліворуч) мріє про значно відоміших суперників. (Фото з сайту агенції «Юніон бокс промоушн».)

Близько двох років минуло з того часу, як титул чемпіона світу за версією WBA в напівсередній вазі (до 66,678 кг) виборов українець Юрій Нужненко. Після цього від броварчанина очікували зустрічі з кимось із найсильніших представників своєї ваги — називали імена Мігеля Анхеля Котто чи Антоніо Маргаріто. Але час минав, зіркових суперників не було, а чемпіонський титул у квітні цього року Юрій програв за очками співвітчизникові В’ячеславові Сенченку.

 

Сонце закотилося

Днями 31–річний уродженець Кременчука вдало провів перший захист чемпіонського пояса в Донецьку. Претендентом був 33–річний японець Мотокі Сасакі. На відміну від українця, представник Країни Східного Сонця уже не раз відчув гіркоту поразки на ринзі. Сенченко таки переміг із рахунком 119:107, хоча й отримав п’ять болючих розсічень під кінець поєдинку, два з яких потім довелося зашивати. Але головне — позитивний результат.

«Бій вийшов не таким, яким ми його собі уявляли. Суперник постійно ліз уперед, намагався завдати мені травми. Особливо складно стало після ушкодження обох брів», — повідомив В’ячеслав на прес–конференції в Донецьку. За його словами, якоїсь миті він навіть перебував на межі припинення поєдинку — настільки сильними були потоки крові на обличчі спортсмена.

А от його суперник, який після бою навіть провів певний час у лікарні, дуже побивався через поразку. «Я дуже розчарований, адже це був чудовий шанс стати чемпіоном світу», — сказав Сасакі. Він зізнався, що спеціально намагався буцати В’ячеслава головою, аби збити його з пантелику.

«У будь–якому випадку, зустріч із таким «брудним» суперником буде мені гарною наукою і досвідом у наступних поєдинках», — підсумовує наш боксер, який навіть у розсіченнях побачив свої плюси.

Більша риба

А про майбутнє Сенченко уже думає. Його промоутери намагаються домовитись із кимось, хто входить до числа лідерів напівсереднього дивізіону. Один із тих, кого українець хотів би побачити перед собою на ринзі, — американець Шейн Мослі. У січні цього року він нокаутував мексиканця Маргаріто та забрав у нього звання суперчемпіона. Окрім того, Мослі входить до списку найкращих боксерів–професіоналів, який уклав авторитетний журнал «Ринг». У цій когорті Шейн посідає третє місце, поступаючись лише Менні Пак’яо та Флойду Мейвезеру–молодшому.

Останній, до речі, виступає в тій же категорії, що й Сенченко, і нещодавно тріумфально повернувся до активних виступів на ринзі. Утім українця не лякають грізні опоненти: «Не бачу сенсу зупинятися на досягнутому, — каже В’ячеслав. — Із технічними спортсменами бої вийдуть ще кращими, а правильно побудована тактика може принести бажаний результат»