Учимося вчитися

Учимося вчитися

Учора на зустрічі Президента України Віктора Ющенка з членами Спілки ректорів, яка об’єднує 223 керівники вищих навчальних закладів, було визнано, що найвдалішим у реформі освіти стало запровадження зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників. ЗНО надало всім абітурієнтам рівні можливості для здобуття вищої освіти та стало серйозною перешкодою корупції при вступі до «вишів», вважає глава держави.

«Мажорна» ДТП

«Мажорна» ДТП

Ще не вщухли пристрасті навколо резонансної аварії з участю сина заступника голови облради, яка закінчилася безкарним убивством одного з одеситів і пошкодженням 11 автомобілів, як у самому центрі «морської столиці» сталася подібна ДТП. Цього разу не зумів розминутися із «Субару–Форестером» водій елітного «Бентлі». Аварія сталася у п’ятницю ввечері на регульованому перехресті вулиць Рішельєвської і Жуковського. Хто з водіїв не поступився дорогою, належить з’ясувати слідству.

Загиблий Мрук

Загиблий Мрук

Інформацію про те, що до квартири вбитого понад тиждень тому прокурора Таращанського району Київської області 33–річного Сергія Мрука проникли невідомі, «Україні молодій» підтвердив речник обласної міліції Микола Жукович. Виявляється, вдова покійного прокурора Наталя тимчасово поїхала з Таращі, а ключі залишила сусідці, щоб та годувала котів. Саме сусідка й помітила минулого четверга, що двері до квартири Мруків відчинені, й викликала міліцію. Спочатку правоохоронці не могли зайти до квартири й процесуально встановити факт пограбування, адже без господарки житла не мали права цього робити. Днями пані Мрук таки знайшли, вона при­їхала до Таращі й разом із слідчими, оперативниками та понятими увійшла до квартири.

Війна за Дем’янюка

Війна за Дем’янюка

Днями головний комуніст України Петро Симоненко заявив, що вимагатиме розпуску Львівської обласної ради, «яка ганьбить Україну, приймаючи рішення на захист нацистських злочинців». Комуністів обурило звернення облради з вимогою припинити нагнітання антиукраїнської істерії у справі суду над екс–громадянином США Іваном Дем’янюком. Симоненко наголосив, що намагання захистити «гітлерівського ката Дем’янюка», над яким днями в Мюнхені почався суд (його, нагадаємо, німецька прокуратура звинувачує у вбивстві приблизно 26 тисяч полонених, здебільшого євреїв, у концтаборі Собібор. — Ред.), є «ганьбою та злочином». А Львівську облраду треба не те що розпускати — розганяти.

Завал на роботі

Завал на роботі

Під руїнами будинку в центрі чеської столиці рятувальники знайшли тіла чотирьох будівельників, троє з них — громадяни Болгарії, один — українець. Смерть українського заробітчанина підтвердив МЗС нашої країни. Молодий чоловік працював на будівництві легально.

Багатосерійні вбивці

Багатосерійні вбивці

Батьки засуджених до довічного ув’язнення Віктора Саєнка та Ігора Супрунюка, яким, нагадаємо, інкримінується понад 20 жорстоких убивств ні в чому не винних людей, провели вчора у Дніпропетровську прес–конференцію. Насамперед вони повідомили, що Верховний Суд України повернув кримінальну справу їхніх синів, а також Олександра Ганжі, якого засуджено до дев’яти років позбавлення волі, до Апеляційного суду Дніпропетровської області з зауваженнями щодо протоколу судового засідання. Як зазначив Ігор Саєнко, «судового процесу по суті не було», а в справі не було ніяких доказів причетності його сина до вбивств, отож зачитали тільки свідчення затриманих, які «вибивали» протягом 21 дня.

Кривава бійня на «шпалерному»

Кривава бійня на «шпалерному»

Низка гучних злочинів із застосуванням вогнепальної зброї, що сталися впродовж кількох останніх тижнів, нажахала українців. Злочинці вже вчиняють стрілянину серед білого дня в людних місцях. Яскравим свідченням цьо­му став замах на власника столичного торговельного центру з продажу меблів «4–room» Шабаба Алояна, внаслідок якого, окрім підприємця, загинули двоє охоронців і один із «кілерів», а також було поранено перехожого.

Всі статті рубрики