За Симоненка замовили слово

03.10.2009

Черкаські праві вкотре навідалися до міської ради з традиційною вимогою нарешті спорудити пам’ятник поету Василю Симоненку. «Ми вже вкотре пікетуємо міську владу, аби вона поставила цей пам’ятник, про який у Черкасах говорять ще з 1990 року. Тоді на його зведення виділили 100 тисяч совєтських рублів. Ще 1 мільйон гривень закладали у бюджет міста, вже коли мером був Анатолій Волошин, а монумента як не було, так і нема», — розповів «Україні молодій» голова черкаської обласної організації УНП Леонід Даценко.

Його однопартійці разом із представниками «Свободи» і стояли під стінами мерії, вимагаючи від черкаського міського голови Сергія Одарича проінформувати про зібрані на пам’ятник кошти. Також пікетувальники закликали депутатів Черкаської міської ради від БЮТу, Партії Регіонів, Блоку Литвина та «Нашої України» не викидати кошти на передвиборчу агітацію, а пожертвувати їх на спорудження пам’ятника Василю Симоненку. «Ми просимо БЮТівців умовити Юлію Тимошенко не надсилати групу артистів «З Україною у серці» в Черкаси, а зекономлені 250—300 тисяч гривень перерахувати на спорудження пам’ятника поету», — каже Леонід Даценко.

До речі, в Черкасах по вулиці Хрещатик не так давно встановили пам’ятник Василю Симоненку, зроблений із гіпсу. Але він виявився зов­сім не схожим на поета, і його демонтували. Скільки на ту скульптуру пішло коштів, у чию кишеню і чому нікому не виставили санкцій за такий «прокол» — дотепер велика таємниця для громади Черкас.