НОВИНИ ПЛЮС

01.10.2009

Реєстр працює

Центральна виборча комісія ввела в постійну експлуатацію державний реєстр виборців. ЦВК наголошує, що «запустила» автоматизовану інформаційно–телекомунікаційну систему «у заплановані» строки. «Станом на 29 вересня 2009 року Центральна виборча комісія спільно зі Службою розпорядника Державного реєстру виборців опрацювала близько семи тисяч звернень керівників регіональних відділів ведення реєстру», — повідомила прес–служба ЦВК. За результатами цієї роботи буде внесено зміни до персональних даних понад 246 тисяч виборців.

Відділ кадрів

Колишній керівник служби секретаріату Президента з представництва у судах інтересів Президента Руслан Кирилюк перейшов працювати у штаб БЮТ. Кирилюк став заступником керівника центрального юридичного штабу Блоку Тимошенко, повідомила агенція УНІАН, посилаючись на керівника штабу Андрія Портнова. Перед цим Кирилюк подав на Ющенка позов до суду через його звільнення.

Боротьба з цензурою

Правозахисники оскаржили судову ухвалу про заборону недобросовісної реклами діяльності Юлії Тимошенко. Із апеляцією на ухвалу Печерського райсуду Києва звернулися Українська Гельсінська спілка з прав людини та адвокат В’ячеслав Якубенко. Правник нагадує, що рішення суду стосувалося як юридичних, так і фізичних осіб, відповідно «будь–яка особа має право на оскарження цієї постанови». Зокрема, Якубенко відзначив, що «суд не врахував, що Тимошенко є публічною особою, тобто повинна бути відкритою для критики».

Перестановка у кримському парламенті

Депутати Верховної Ради Криму позавчора звільнили з посад у Раді міністрів та парламенті автономії низку діячів, які є опонентами спікера парламенту Анатолія Гриценка. Кадрові рішення ухвалювали «пакетом», без обговорення.