Захисникам влаштували «темну»

30.09.2009

Перші відключення «Миколаївобленерго» розпочало вже в понеділок. Під загрозою знеструмлення опинився і Миколаївський військовий госпіталь. Через це лікарям терміново довелося переносити вже заплановані хірургічні операції, а в реанімаційному відділенні через відключення світла може постраждати хворий 87–річний ветеран війни, який підключений до апарату штучного дихання. Всього в госпіталі проходять лікування 72 людини. «Госпіталь має борг за всі комунальні послуги у розмірі 44 тисяч гривень, — розповів «УМ» начальник військового госпіталю Микола Пилипенко. — Борги мають всі без винятку частини миколаївського гарнізону».

Обов’язок оплачувати комунальні послуги госпіталю Міноборони України делегувало комунальній експлуатаційній частині Миколаєва. Але гроші на оплату послуг ще й досі не перераховані. Загалом Міноборони заборгувало «Миколаївобленерго» понад 200 тисяч гривень. Військове відомство обіцяє вже у жовтні почати розплачуватися з боргами, втім енергетики сприймають ці обіцянки скептично, мовляв, чуємо це вже не вперше. «Платежі від Міноборони до нас надходять незначними частинами, невчасно й далеко не в повному обсязі, — розповів «УМ» заступник директора обленерго з енергонагляду Геннадій Ларін. — Проте ми намагаємося робити відключення від електроенергії вибірково, особливо тоді, коли це стосується соціальної сфери. Саме тому військовий госпіталь, незважаючи на борг, відключений не буде».

Проте для військових частин Миколаєва такого винятку ніхто робити не збирається. До тих пір, поки не буде погашена заборгованість, миколаївські військові зможуть скористуватися електроенергією не більш як пару годин на добу.