НОВИНИ ПЛЮС

30.09.2009

Суд за поданням уряду зупинив президентські призначення

Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію 16 кадрових указів Президента Віктора Ющенка, в тому числі — про призначення двох голів обласних держадміністрацій. Ухвали винесено на забезпечення позову уряду.

Як повідомив сайт «Українська правда» із посиланням на представника Кабміну в процесі, нардепа від БЮТ Володимира Пилипенка, суд зупинив дію указів про призначення голів Київської обладміністрації Віктора Вакараша та Кіровоградської — Володимира Мовчана, а також 14 голів районних адміністрацій.

Кабмін звертався з позовом у зв’язку з тим, що ці призначення відбулися без подання уряду, як того вимагає закон. Утім призначені посадовці далі виконують свої обов’язки — ухвала адмінсуду оскаржується.

Москаль викриває нового «проФФесора»

Позавчора прес–служба «Народної самооборони» поширила заяву члена «НС», народного депутата та заступника міністра внутрішніх справ Геннадія Москаля про те, що заступник голови СБУ, колишній заступник голови секретаріату Президента Андрій Кислинський має підроблений диплом про вищу освіту. В архіві Київського нацуніверситету Москалеві повідомили, що Кислинський із 1995 до 2000 року на денному чи заочному відділеннях не навчався, водночас диплом історика Кислинського датований 30 червня 2000 року. Документ із таким номером (КВ №10359272) у книгах реєстрації видачі дипломів не значиться, підкреслює прес–служба «Народної самооборони». Відтак Москаль направив на ім’я Прем’єр–міністра та Генпрокурора депутатське звернення щодо використання Кислинським фальшивого диплома під час перебування на держслужбі.

Сам Андрій Кислинський не проти перевірки Генпрокуратурою його диплома. За словами заступника голови СБУ, «викриття» Москаля вкотре засвідчили, до якого стану може довести людину суміш відчуття абсолютної безкарності депутатського мандату з бажанням за будь–яку ціну догодити своїм політичним вождям». «Сподіваюся, що цей чоловік, озброєний системою МВС, у запалі свавілля ще остаточно не перетнув моральну межу, як це зробив колишній народний депутат Лозинський, і його можна врятувати для суспільства», — йдеться у заяві Кислинського.

Масовка для Януковича

Партія регіонів планує 23 жовтня провести з’їзд, на якому кандидатом у президенти висунуть Віктора Януковича. Про це газеті «Дєло» повідомив депутат від ПР Борис Колесников. Наразі «Регіони» ведуть переговори з політичними партіями центристського спрямування про підтримку ними Януковича. За інформацією «Дєла», є згода вже 23 партій.

«Російська громада Криму» підтримує з обмовками

Громадська організація «Російська громада Криму» заявила про підтримку на виборах Президента лідера Партії регіонів Віктора Януковича. При цьому «РГК» просить Януковича «у найкоротший термін почати всі необхідні заходи для нормалізації суспільно–політичної ситуації в Криму, дестабілізація якої була викликана діями Анатолія Гриценка на посаді голови Верховної Ради АР Крим».

Вибори–2010

Як повідомляє власкор «УМ» Андрій Багнюк, у Запорізькій облдержадміністрації за участі керівників регіону презентували проект «Створення і підтримка діяльності мережі незалежних громадських прес–центрів під час проведення кампанії виборів Президента України 2010 року». Координатор проекту, активіст обласної філії партії «Наша Україна» Валентина Манжура поінформувала, що такі прес–центри створять в усіх областях — задля поширення об’єктивної та неупере­дженої інформації про перебіг виборів.