І щоб жоден собака не гавкнув!

25.09.2009

Бродячих собак працівники «Миколаївкомунтрансу» вбивали зі шприцеметів курареподібною отрутою, від якої тварина гине в страшних муках. Як уточнили представники міського товариства захисту тварин, псів розстрілювали «Дитиліном» (законодавством України цей препарат заборонений до застосування). Однак запасливі «шарікови» ще й заощадили на отруті, бо стріляли зі шприцеметів по декілька разів однією й тією ж ампулою. Не всі тіла тварин були вчасно прибрані з вулиць, деякі залишилися лежати просто неба не на одну добу.  Процес убивства не контролювали ні місцеві ветеринари, ні начальник «Миколаївкомунтрансу».

«Напередодні візиту «важливої політичної особи» у місті було вбито практично всіх вуличних собак, — розповідає «УМ» керівник миколаївського товариства захисту тварин Муза Махова. — Не допомогли ні благання дітей, ні плач опікунів тварин, ні передінфарктний стан перехожих. Убивці мовчки робили свою чорну справу, добре знаючи, що мешканці багатоповерхівок будували для цих собак будиночки–укриття, підгодовували щодня. Те, що відбулося, — варварство, яке неможливо виправдати».

За словами представника правоохоронних органів Миколаєва, йдеться не тільки про жорстоку акцію із зачищення міста від собак, а й про розкрадання коштів з обласного бюджету, які мали бути витрачені на гуманніший спосіб регулювання чисельності безпритульних псів. «Найближчим часом ми розберемося з інцидентом, реакція буде максимально серйозною стосовно тих, хто в такий спосіб розпорядився умертвити тварин», — повідомив на прес–конференції начальник УВС у Миколаївській області Володимир Уваров. Уже відомо, що лише на стерилізації тварин, яка так і не відбулася, чиновники Миколаївщини поклали до своєї кишені приблизно 50 тисяч гривень.