Євгеній Кисельов: Новина — це цар і бог

Євгеній Кисельов: Новина — це цар і бог

Розвішані в Києві бігборди «Голосуй за свободу» з Андрієм Данілевичем, який минулого телесезону був одним із ведучих однойменного політичного ток–шоу на «Інтері», після раптового закриття проекту сприймаються як заклик звільнятися з роботи, де журналіст змушений виконувати вказівки керівництва. Для загалу раптово, з початку вересня, після звільнення з посади генерального продюсера Ганни Безлюдної, «Інтер» з антитимошенківського перетворився на канал, де лояльно подають інформацію і про Прем’єрку, і про головного опозиціонера, і про Президента. Здавалось би, справжній «хепі–енд» свободи слова на окремо взятому найрейтинговішому вітчизняному каналі. Проте експерти відзначають, що проросійська спрямованість зокрема новиннєвих блоків «Інтера» протягом останніх двох тижнів стала ще помітнішою.

Тому заміна скомпрометованої «Свободи на «Інтері» на політичне ток–шоу «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» сприймається теж насторожено. Так, автором і ведучим нового проекту буде один із найкращих російських журналістів–аналітиків. Безсумнівно, колишньому автору і ведучому «Итогов» на каналі НТВ навіть власник «Інтера» Валерій Хорошковський (чи, можливо, хтось інший, хто активно почав впливати на політику каналу упродовж останніх кількох тижнів) — не указ. Якщо 53–річний Євгеній Кисельов залишився таким же принциповим і незалежним, як у часи «Итогов» на НТВ.

«На моє переконання, редакційну політику телеканалу «Інтер», яку проводили у недалекому минулому, не маю права коментувати, — каже Євгеній Кисельов. — Я вважаю себе самодостатньою журналістською величиною на пострадянському просторі — як у Росії, так і в Україні — і буду відповідати за себе».

Контракт з «Інтером» Євгеній Кисельов, який більше року працює в Києві шеф–редактором на відносно новому, маловідомому масовому глядачеві каналі TVi, уклав на один телевізійний сезон, до літа наступного року. Про свій новий проект і про себе Євгеній розповів на прес–конференції.

Всі статті рубрики