НОВИНИ ПЛЮС

24.09.2009

Янукович підтримує селян

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає «злочином влади» набуття чинності з 1 січня 2010 року закону про безпеку і якість про­дуктів харчування та продовольчої сировини. Перебуваючи у Полтаві, Янукович зауважив, що на сьогодні більшість із селян на власних господарствах виробляють продукти харчування (зокрема, йдеться про м’ясомолочну продукцію), а з нового року їм буде заборонено продавати її з метою отримання доходу. «Це злочин влади відносно, насамперед, селян, для яких це єдина можливість отримати доходи і виживати. Звичайно, це не можна допустити», — наголосив лідер ПР. Зазначений закон ухвалювався у 2005 році на виконання вимог Світової організації торгівлі, але відтоді уряд не вжив заходів задля адаптації агропромислового комплексу до виконання цих вимог.

Кличко творить партію

Активісти Блоку Кличка почали формування регіональних осередків майбутньої партії. Цю інформацію підтвердив депутат Київради, член Блоку Кличка Валерій Карпунцов. «Лідер дав відмашку на підготовку (до створення партії), і зараз ведеться робота», — повідомив Карпунцов газеті «Дєло».

Зараз у фракції Блоку Кличка у Київраді — 15 депутатів, і троє з них очолюють політичні партії («Українські соціал–демократи» — Олександр Клюс, «Європейська столиця» — Лев Парцхаладзе, Українська селянська демократична партія — Дмитро Андрієвський).

Тигіпко на оглядинах у США

Майбутній кандидат у президенти Сергій Тигіпко перебуває з поїздкою у США, де він виступив на «круглому столі» в Центрі за американський прогрес. Тигіпко охарактеризував демонстративно «антиросійський» зовнішньополітичний курс Президента Віктора Ющенка як «анахронізм», що не вписується в новий порядок денний міжнародних відносин, у тому числі в контексті «перезавантаження» американсько–російських і європейсько–російських відносин. У зв’язку з цим екс–глава НБУ заявив, що «перезавантаження» необхідне і для взаємин України та США. Тигіпко вважає, що питання вступу в НАТО та прискореної євроінтеграції не є для України пріоритетними, про що інформує його прес–служба.

Росія добудує нам ХАЕС?

Україна і Росія обговорюють можливість повного фінансування російською стороною проекту добудови 3–го і 4–го енергоблоків Хмельницької АЕС. Про це журналістам повідомила заступник міністра палива та енергетики України Наталія Шумкова. Учора в Києві почався черговий раунд переговорів між НАЕК «Енергоатом» і російським «Атомстройекспортом» з підготовки міжурядової угоди про добудову енергоблоків станції, інформує УНІАН. Наступним кроком має буде кредитна угода.