Корона для Богоматері з трояндою

Корона для Богоматері з трояндою

Райцентр Чортків на Тернопільщині давно не бачив такого грандіозного духовного дійства, яким стала нещодавно коронація ікони Матері Божої Святого Розарію. Історія цього незвичайного вже своїм зображенням образу (на ньому Матір Божа тримає в руці троянду) непроста і цікава. Корені її сягають ще в XV століття, коли ікона зберігалася в містечку Островня неподалік білоруського Вітебська і була відома, як Островецька. У 1654 році, рятуючись від експансії російського православ’я, католики–домініканці перевезли ікону до Львова і встановили у храмі Святої Марії Магдалини. Саме там образ прославився тим, що впродовж десяти років біля нього чудесним чином зцілилися й одержали іншу Господню благодать майже сотня віруючих. Відтак польський король Ян Казимір подарував чудотворний образ домініканському костелу в Чорткові. Тут майже три століття ікона була у великій пошані серед парафіян.

Ми були–були на селі!

Ми були–були на селі!

ічим досі не примітне село Водяники на Черкащині після цьогорічної зими стало знаменитим далеко за межами області. Адже тут запрацювала гірськолижна траса — найбільша в центральній Україні. Тепер любителі екстремального спорту передають інформацію про черкаське село із вуст в уста.

Гіркий цукор

Гіркий цукор

Більше тисячі тонн дешевого цукру отримала область із запасів Держкомрезерву. Переважну частину солодкого товару продали, а понад 100 тонн цукру в Херсоні люди так і не розкупили. Причина одна — прострочений термін придатності й надзвичайно низька якість.

Підземна проблема

Підземна проблема

Наприкінці літа у Харкові сталася довгоочікувана для мерії подія. Юлія Тимошенко під час візиту до регіону дозволила передати місцевий метрополітен у власність територіальної громади і навіть розпорядилася виділити з державного бюджету 75 мільйонів гривень на продовження будівництва Олексіївської лінії підземки.

Всі статті рубрики