НОВИНИ ПЛЮС

11.09.2009

Газ подорожчає

Ціна на природний газ, який закуповує Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» у російського ВАТ «Газпром», у четвертому кварталі 2009 року складе 205—210 доларів за 1 тис. кубометрів у порівнянні зі 198 доларів за 1 тис. кубометрів у третьому кварталі. Про це заявив директор компанії «Газпромзбут Україна», начальник управління з роботи з країнами ближнього зарубіжжя «Газпрому» Анатолій Подмишальський, повідомляє агентство «Інтерфакс–Україна». Як відомо, газові контракти визначають вартість газу і його транзиту за формулою, в якій основними змінними виступають ціни на нафтопродукти, що обліковуються за попередні перед періодом розрахунку дев’ять місяців. Тому ціна на газ — не стала.

Луценко підтримав Тимошенко

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко офіційно заявив про те, що підтримає на президентських виборах Юлію Тимошенко. «Я не бачу кандидата, який є моїм ідеалом на посаді Президента, але як політик я буду підтримувати того, хто зупинить Януковича. На сьогодні так виходить, що єдиний, хто може це зробити, — це Юлія Володимирівна Тимошенко», — заявив Луценко.

Дача Януковича

Кабінет Міністрів доручив Мін’юсту допрацювати текст позовної заяви про повернення в держвласність резиденції «Межигір’я», яка зараз належить Януковичу. «Ми вирішили допрацювати його з урахуванням інформації, яку мають подати МВС, Міністерство житлово–комунального господарства, Міністерство природних ресурсів, для того, щоб усю сукупність юридичних фактів, що виявляються в ході перевірок, врахувати при підготовці цього тексту», — заявив міністр юстиції Микола Оніщук.

Справи церковні

Українська православна церква Московського патріархату планує розпочати діалог з Українською православною церквою Київського патріархату з метою відновлення єдності українського православ’я. Таке рішення було ухвалене 9 вересня на засіданні Священного синоду УПЦ МП під головуванням Митрополита Київського і всієї України Володимира у Свято–Успенській Почаївській лаврі, повідомив кореспонденту УНІАН прес–секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко. «Це продовження курсу УПЦ на відновлення єдності українського православ’я. Ми вступаємо у діалог не тільки з УАПЦ, а й із Київським патріархатом. І сподіваємось на плідний діалог. УПЦ розпочинає цей діалог задля відновлення єдності українського православ’я», — зазначив пан Коваленко.