ХРОНІКА

05.09.2009

Художня гімнастика

Ганна Безсонова, незмінний лідер української збірної останніх років, збирається закінчити спортивну кар’єру після чемпіонату світу, що відбудеться 7—13 вересня в Японії. Про це днями в інтерв’ю газеті «Спорт–Експрес в Украінє» повідомила головний тренер національної команди Альбіна Дерюгіна.

Велоспорт

П’ятий етап багатоденки «Вуельта», яка нарешті дісталася Іспанії, знову виграв німецький гонщик Андре Грайпель із команди «Коламбія». 174 км між містами Таррагона та Вінарос він проїхав за 4 год. 27 хв. 54 сек. Перемога дозволила Грайпелю очолити загальний залік, тоді як колишній лідер, швейцарець Фабіан Канчеллара із «Саксобанка», опустився на п’яту сходинку. Українець Віталій Буц із «Лямпре» фінішував 166–м і вчора перебував на 130–й позиції загальної класифікації.

Футбол

ФІФА заборонила лондонському клубу «Челсі» реєструвати будь–яких нових гравців протягом найближчих двох років. Керівна організація світового футболу наклала таке жорстке покарання після того, як французький «Ланс» офіційно поскаржився на дії в обхід офіційних представників «Ланса» під час організації трансферу молодого гравця Гаеля Какута в 2007 році. Крім того, клуб російського олігарха Романа Абрамовича оштрафували на 680 тисяч фунтів, плюс «Челсі» має виплатити «Лансу» 113 тисяч фунтів компенсації. Самого Какуту усунули від футболу на чотири місяці, повідомляє Sky Sports.

«Аристократи» збираються опротестувати «безпрецедентні санкції ФІФА, абсолютно не відповідні висунутому звинуваченню».

* * *

Жінки. Чемпіонат Європи (Фінляндія). Чвертьфінали. Фінляндія — Англія — 2:3, Голландія — Франція — 0:0 (пен. — 5:4).

* * *

Кіпрський півзахисник донецького «Металурга» Константінос Макрідіс залишив Україну й повернувся на батьківщину, де надалі виступатиме за «Омонію» з Нікосії.

* * *

Юнацька збірна України (U–19) у першому турі міжнародного турніру, що триває в Сербії, зіграла унічию з командою Ізраїлю — 1:1.

Баскетбол

Новим тренером БК «Київ» став Віталій Черній, який раніше працював із другою командою «вовків». В умовах фінансової скрути кияни знову роблять ставку на молодих українців.

«Формула–1»

Із наступного «Гран–прі» (в Італії) і до кінця сезону місце другого пілота команди «Феррарі» займе тепер уже колишній гонщик «Форс Індія» Джанкарло Фізікелла. Індійська «стайня» погодилася на такий трансфер після тривалих переговорів. Результати резервіста Луки Бадоера у двох попередніх гонках не задовольнили керівництво «Феррарі».

Також стало відомо, що травмований пілот «Скудерії» Феліпе Масса повернеться в «королівські перегони» тільки в наступному сезоні.

Шахи

Жінки. Командний чемпіонат світу (Китай). 2–й тур. Китай–1— Україна — 1:3, США — Вірменія — 3,5:1,5, Росія — Індія — 1,5:2,5, Грузія — Китай–2 — 2:2, Польща — В’єтнам — 2,5:1,5.

Лідери: Польща — 4 очки, Україна, Індія, Грузія — 3, США, Китай–1 — 2…

Трагедія

Ще одна смерть на футбольному полі: воротар команди «Дунеря», яка виступає в другому дивізіоні чемпіонату Румунії, помер від травми, отриманої у двосторонній тренувальній грі. 19–річному Александрові Ятану влучили з 11–метрової позначки м’ячем у живіт. По дорозі до лікарні в хлопця зупинилося серце, повідомляє румунське видання Sport.