Сергій Жадан: У літературі існує лише дві теми — любов і війна

Сергій Жадан: У літературі існує лише дві теми — любов і війна

Це інтерв’ю я взяла у Сергія Жадана на «Махно–фесті». 23 серпня відомому письменнику «стукнуло» 35. Його колега, поет, перекладач, драматург, прозаїк Олександр Ірванець за столом прочитав Жаданові поетичну «здравицю»:

У місті Старобільську вродилося хлоп’я.

Дано йому талантів ізроду до фіга.

Тож німцям і полякам, кацапам і жидам

Він віршики каляка, Сергійко наш Жадан.

По світу він мотається там–сям, туда–сюда,

Та зі своїм народом до столу він сіда,

І зі своїм народом виходить на Майдан

Назустріч хліборобам Сергійко наш Жадан!

Сергій Жадан дозволяв собі вносити корективи в програму фестивалю «День Незалежності з Махном», робити імпровізовані виступи з маловідомими гуртами та забувати слова віршів. Публіка аплодувала і пробачала все, закидавши улюбленця подарунками.

Легка музика для собору

Легка музика для собору

Якщо хто пригадує, то у травні у чотирьох містах України — Києві, Львові, Івано–Франківську й Тернополі — можна було почути дивовижний спів прими Віденської опери Вікторії Лук’янець. Зустрічі з оперною співачкою влаштувала Українська греко–католицька церква у рамках проекту «З вірою і любов’ю» — серії концертів академічної музики, під час яких збирали кошти для завершення будівництва патріаршого собору УГКЦ у Києві. Тоді було зібрано 800 тисяч гривень. Тепер священики організовують виступи популярних виконавців. «Ми продовжуємо ці концерти — в іншій формі, але за суттю вони ті самі, — розмірковував на прес–конференції з приводу майбутньої акції предстоятель УГКЦ Любомир Гузар. — Така музика має благодатний заспокійливий характер для людей».

Всі статті рубрики