«Наркобаронеси»

«Наркобаронеси»

Перша з цих добре організованих злочинних груп тривалий час діяла в Полтаві й нараховувала восьмеро спільників — п’ять чоловіків і три жінки. У ній практично кожен мав своє кримінальне прізвисько, чітко визначену роль і... шлейф судимостей. Зокрема, найколоритніший «кадр» уже зробив 12 (!) «ходок» на зону. Однак, попри такий унікальний кримінальний досвід і те, що одного з представників сильної статі називали «Бароном», справжньою «наркобаронесою» стала 42–річна жінка на прізвисько «Яричка». Саме вона виявилася організаторкою та беззаперечною «командиршею» зграї, що виготовляла й розповсюджувала «ширку» і первінтин, більш відомий під назвою «винт». Варили їх із конопель, снодійного маку та медпрепаратів, у тому числі й сильнодіючих психотропних, на орендованих квартирах.

Послизнулися на «травці»

Послизнулися на «травці»

Як повідомили «УМ» у прес–групі облуправління СБУ на Дніпропетровщини, слідчі порушили кримінальну справу щодо трьох підозрюваних у наркоторгівлі ділків із Кривого Рогу, ще у травні 2007 року. Тоді ж, при обшуках, у них було вилучено вогнепальну та холодну зброю, зокрема п’ять кастетів, пістолет із глушником, набої та гроші, виручені від збуту наркотичної продукції. Цікаво, що зловмисники поставили свій «промисел» на такий потік, що буквально в кожному районі Кривого Рогу, наче райкоми, утворили так звані «банки»! Так на кримінальному жаргоні називають місця збуту наркотиків — переважно марихуани та опію.

Ловись, рибко, тоннами

Ловись, рибко, тоннами

Співробітники податкової міліції спільно з прикордонниками відділення «Краснодон» затримали поблизу кордону, однак далеко від митного пункту пропуску, вантажівку КаМАЗ, якою керував 45–річний мешканець Луганська. Той перевозив свіжоморожений мінтай і ковбасний сир «Янтарний» російського виробництва. Зрозуміло, документів, які б підтвердили легальний характер вантажу, в луганчанина не було — інакше для чого йому було трястися битими шляхами подалі від якої–не–якої цивілізації.

Рідний кат

Рідний кат

Це вбивство старенької жінки, котре сталося в селі Свидівок поблизу Черкас, шокувало не тільки односельців, а й правоохоронців, котрі багато чого бачили у своїй практиці. Адже з’ясувалося, що бабусю вбив та зґвалтував рідний онук. Поранене тіло 70–річної жінки знайшли в зрошувальному каналі односельці. Вони й зателефонували до міліції.

Всі статті рубрики